Amsterdam,
18
april
2018
|
14:35
Europe/Amsterdam

Loon Lions uit Landsmeer ontvangt 5.000 euro extra van VriendenLoterij

Een grote verrassing voor het vrouwenbasketbalteam Loon Lions uit Landsmeer van de VriendenLoterij. Het team is de succesvolste deelnemer aan de Nationale Belmaanden in februari en ontvangt eenmalig een extra bijdrage van 5.000 euro. De actie is een initiatief van de VriendenLoterij om clubs en verenigingen in Nederland op een sympathieke en structurele manier financieel te ondersteunen. Loon Lions gaat met de extra bijdrage nieuwe thuis-, uittenues en sporttassen aanschaffen.

Rene Bakker, voorzitter bij Loon Lions: “Het team heeft hier hard voor gewerkt. Geweldig om te zien dat we door deze inspanning als beste team zijn geëindigd! We gaan de bijdrage gebruiken voor de aanschaf van nieuwe thuis-, uittenues en sporttassen. Als basketbalploeg is het moeilijk om fondsen aan te trekken; de samenwerking met de VriendenLoterij is voor ons erg belangrijk. Met deze extra bijdrage van de VriendenLoterij kunnen we dingen mogelijk maken, die anders ondenkbaar zouden zijn. In één woord: geweldig!”

De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas van de club. De belactie van Loon Lions leverde de club maar liefst 66 loten op. Daarmee scoorde de club in februari de eerste plaats. Als de 66 loten een jaar blijven meespelen, dan kan Loon Lions 6.204 euro bijschrijven aan de clubkas.

Nationale Belmaanden 2018
Tijdens de Nationale Belmaanden strijden clubs en verenigingen tegen elkaar vanuit hun eigen clubhuis. Doel van de actie is de structurele inkomsten vanuit de VriendenLoterij te vergroten. Drie maanden lang wordt er iedere maand in totaal 10.000 euro verdeeld onder de vijf best scorende clubs en verenigingen.

Structurele financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club of vereniging, zoals de voetbalclub, te steunen. Clubs en verenigingen die nog niet aangesloten zijn bij de VriendenLoterij kunnen zich aanmelden via: www.vriendenloterij.nl/clubs

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn