Amsterdam,
10
april
2018
|
13:41
Europe/Amsterdam

Maccabi Voetbal uit Amsterdam ontvangt 5.000 euro extra van VriendenLoterij

Een grote verrassing voor Maccabi Voetbal uit Amsterdam van de VriendenLoterij. De club is de succesvolste deelnemer aan de Nationale Belmaanden in maart en ontvangt eenmalig een extra bijdrage van 5.000 euro. De actie is een initiatief van de VriendenLoterij om clubs en verenigingen in Nederland op een sympathieke en structurele manier financieel te ondersteunen. Maccabi Voetbal gaat het geld gebruiken voor een toernooi van het jeugdteam in Israël.

Daniella Coronel, bestuurslid bij Maccabi Voetbal: “Wat een geweldige verrassing! We hadden niet verwacht dat we als eerste zouden eindigen! Deze 5.000 euro gaat naar het jeugdteam. Zij spelen binnenkort een internationaal toernooi in Israël en daar kunnen we deze extra bijdrage goed voor gebruiken.”

De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas van de club. De belactie van Maccabi Voetbal leverde de club maar liefst 217 loten op. Daarmee scoorde de club in maart de eerste plaats. Als de 217 loten een jaar blijven meespelen, dan kan Maccabi Voetbal 20.398 euro bijschrijven aan de clubkas.

Nationale Belmaanden 2018
Tijdens de Nationale Belmaanden strijden clubs en verenigingen tegen elkaar vanuit hun eigen clubhuis. Doel van de actie is de structurele inkomsten vanuit de VriendenLoterij te vergroten. Drie maanden lang wordt er iedere maand in totaal 10.000 euro verdeeld onder de vijf best scorende clubs en verenigingen.

Structurele financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club of vereniging, zoals de voetbalclub, te steunen. Clubs en verenigingen die nog niet aangesloten zijn bij de VriendenLoterij kunnen zich aanmelden via: www.vriendenloterij.nl/clubs

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn