Amsterdam,
26
september
2019
|
12:08
Europe/Amsterdam

Make-over voor kantine voetbalvereniging OJC ROSMALEN dankzij 10.000 euro van VriendenLoterij

Groot feest voor voetbalvereniging OJC ROSMALEN! De vereniging werd gisteren benoemd tot ‘Club van de Week’ en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 10.000 euro van de VriendenLoterij. OJC ROSMALEN gaat het geld gebruiken om de kantine opnieuw in te richten en het meubilair te vervangen, zodat de ruimte toegankelijker wordt voor verschillende doelgroepen.

Bernard Brouwer, penningmeester van OJC ROSMALEN: “We hadden nooit verwacht dat we deze titel zouden winnen. Dit is onze eerste externe gift! Het is dus een grote stap in de goede richting. We hopen dat dit voorbeeld anderen doet volgen. Als de verbouwing klaar is, willen we activiteiten voor ouderen aanbieden in onze vernieuwde kantine. Dan is onze club écht toegankelijk voor iedereen. Ik kan niet wachten!”

‘Club van de Week’
Club van de Week is een nieuwe campagne van de VriendenLoterij voor clubs, verenigingen en stichtingen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zij kunnen een aanvraag indienen voor een maatschappelijk project voor de club en haar leden. Denk hierbij aan: verduurzamen van het clubhuis, de aanleg van een nieuw sportveld, muziekinstrumenten of het faciliteren van maatschappelijke activiteiten voor de buurt.

Tussen mei en december wordt wekelijks een aangesloten club, vereniging of stichting verrast met de titel ‘Club van de Week’ en met een eenmalige bijdrage van 10.000 euro van de VriendenLoterij om dit project te realiseren. Clubs kunnen zich nog het hele jaar aanmelden met een mooi project via www.vriendenloterij.nl/clubs.

Structurele financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club, vereniging of stichting te steunen. Clubs, vereniging en stichtingen die nog niet zijn aangesloten bij de VriendenLoterij, kunnen zich melden via www.vriendenloterij.nl/clubs.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn