Amsterdam,
12
februari
2018
|
15:47
Europe/Amsterdam

Marion uit Oud-Vossemeer op ereplaats bij Ajax- FC Twente dankzij VriendenLoterij

Marion de Jager-Capelle uit het Zeeuwse Oud-Vossemeer zag zondag de wedstrijd Ajax- FC Twente in de Amsterdam ArenA van wel heel dichtbij. Zij won in de trekking van de VriendenLoterij een plaats op een speciale Fieldseat: een luxe, pluche stoel direct aan het veld. Samen met haar zoon, neefje en een goede vriend zag Marion hoe Ajax met 2-1 van FC Twente won. 

Marion de Jager-Capelle uit Oud-Vossemeer: “Wij vonden het in één woord geweldig om deze wedstrijd mee te maken vanaf deze bijzondere plek aan het veld. We zijn er speciaal voor uit Zeeland gekomen en het was de lange rit dubbel en dwars waard!”

Ruim 1 miljoen euro voor jeugdopleiding Ajax
VriendenLoterij-deelnemers hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie (goed doel, club of vereniging) mee te spelen. Veel deelnemers kiezen ervoor om de jeugdopleiding van hun favoriete Eredivisieclub als begunstigde aan te wijzen. De jeugdopleiding van Ajax is een van de meest gesteunde jeugdopleidingen van de VriendenLoterij en ontving dit jaar een bijdrage van ruim 1 miljoen euro. In totaal verdeelde de Loterij ruim 4 miljoen euro onder jeugdopleidingen van Eredivisieclubs.De clubs gebruiken de schenking aan de jeugdopleiding onder andere voor scholing, zodat jeugdspelers naast hun voetbalopleiding op een toekomst in de maatschappij worden voorbereid. Niet alle jeugdspelers stromen namelijk door naar het betaalde voetbal.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn