Amsterdam,
19
september
2018
|
17:00
Europe/Amsterdam

Marjet uit Kampen op ereplaats bij Ajax - FC Groningen dankzij VriendenLoterij

Marjet Jansen-Visser uit Kampen zag zaterdag de wedstrijd Ajax – FC Groningen in de Amsterdam ArenA van wel heel dichtbij. Zij won in de trekking van de VriendenLoterij een plaats op een speciale Fieldseat: een luxe, pluche stoel direct aan het veld. Samen met haar man, kleindochter en een vriendin van haar kleindochter zag Marjet hoe Ajax met 3-0 van FC Groningen won.

Marjet Jansen-Visser uit Kampen: “Wat een unieke ervaring! Ik was nog nooit in de Arena geweest. Geweldig om dan direct op deze manier een wedstrijd van Ajax mee te maken. Helemaal omdat we natuurlijk zo dichtbij de spelers zaten. Ook leuk om te zien dat mijn kleindochter en haar vriendin zo zaten te genieten!”

Ruim 1,2 miljoen euro voor jeugdopleiding Ajax
VriendenLoterij-deelnemers hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie (goed doel, club of vereniging) mee te spelen. Veel deelnemers kiezen ervoor om de jeugdopleiding van hun favoriete Eredivisieclub als begunstigde aan te wijzen. De jeugdopleiding van Ajax is een van de meest gesteunde jeugdopleidingen van de VriendenLoterij en ontving dit jaar een bijdrage van ruim 1,2 miljoen euro. In totaal verdeelde de Loterij ruim 4,4 miljoen euro onder jeugdopleidingen van Eredivisieclubs.De clubs gebruiken de schenking aan de jeugdopleiding onder andere voor scholing, zodat jeugdspelers naast hun voetbalopleiding op een toekomst in de maatschappij worden voorbereid. Niet alle jeugdspelers stromen namelijk door naar het betaalde voetbal.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn