Amsterdam,
05
oktober
2020
|
14:13
Europe/Amsterdam

Meer vrijheid voor zieke Valentijn (5) uit Bovenkarspel dankzij smartwatch

Samenvatting

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor een gezin uit Bovenkarspel. Stichting Zeldzame Ziekten Fonds deed voor hen een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Valentijn (5) heeft een zeldzame hersenstamafwijking en moet continu in de gaten gehouden worden. Dankzij de aanvraag bij het VriendenFonds komt er nu een smartwatch. Valentijn kan dan ook eens zónder direct toezicht in zijn kamer spelen.

Madeleen Driessen, ambassadeur bij Stichting Zeldzame Ziekten Fonds: “Een smartwatch klinkt misschien als een kleine bijdrage, maar voor dit gezin betekent het een wereld van verschil. Valentijn heeft een zeldzame hersenstamafwijking. Dit houdt onder andere in dat hij meerdere keren per dag stopt met ademen. Omdat Valentijn niet aan een monitor zit, moet hij iedere seconde in de gaten worden gehouden. Met een smartwatch kunnen zijn ouders via een smartphone zien hoe het met zijn ademhaling gaat. Dan kan Valentijn ook eens rustig in zijn kamer spelen zonder dat daar altijd iemand bij hoeft te zijn. Dat geeft het gezin zoveel meer vrijheid!”

De ouders van Valentijn zijn blij verrast: “We zijn hier superblij mee! Echt geweldig. We zijn even sprakeloos.”

VriendenFonds van de VriendenLoterij vervult hartenwensen
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn