Amsterdam,
17
september
2019
|
16:42
Europe/Amsterdam

Mixed Hockeyclub Forescate uit Voorschoten wint 10.000 euro in SBS6-programma Echt Waar?!

“Nu kunnen we gaan investeren in onze jeugd!”

Mixed Hockeyclub Forescate uit Voorschoten heeft in het televisieprogramma Echt Waar?!, dat afgelopen zaterdag werd uitgezonden op SBS6, 10.000 euro in de wacht gesleept voor haar club. Na een spannende strijd wist de hockeyclub die is aangesloten bij de VriendenLoterij, 10.000 euro van de totale prijzenpot van 50.000 euro te claimen om de club verder te kunnen professionaliseren. Van de tien aanwezige clubs, verenigingen en stichtingen gingen ook Union SV uit Nieuwleusen en Korfbalvereniging DVO uit Bennekom met 10.000 euro naar huis. RKWSV Wilhelmina 08 uit Weert verliet de studio met 20.000 euro.

Leontien Wisman, Secretaris van Mixed Hockeyclub Forescate: “Het is ontzettend fijn dat we de club nu verder kunnen professionaliseren. We willen het bedrag gaan inzetten voor de jeugd. Zo moet er bijvoorbeeld een hoop nieuw materiaal worden aangeschaft, zoals grotere doelen. Daarnaast kunnen we nu meer investeren in het opleiden van (jeugd)trainers, waardoor we inhoudelijkere trainingen kunnen verzorgen. Door te beginnen bij de jeugd, profiteert op den duur de hele club!”

Echt Waar?!
In Echt Waar?! leggen acteur Leo Alkemade en comedian Soundos el Ahmadi steeds twee verhalen of stellingen voor. Het is aan de kandidaten om in te schatten wie de waarheid spreekt en wie niet, om daarmee zoveel mogelijk geld te verdienen voor de club, vereniging of stichting waarvoor ze spelen. Het programma wordt gepresenteerd door Jan Versteegh.

In Echt Waar?! spelen clubs, verenigingen en stichtingen mee die zijn aangesloten bij de VriendenLoterij. In het programma wordt bovendien elke week de Club van de Week bekendgemaakt. Deze club, stichting of vereniging krijgt van de VriendenLoterij 10.000 euro om een maatschappelijk project te realiseren. Club van de Week is een nieuwe campagne van de VriendenLoterij voor clubs, verenigingen en stichtingen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De actie loopt nog tot het einde van het jaar.

Echt Waar?! is ontwikkeld door Talpa Content en wordt geproduceerd door Talpa Producties. Het programma wordt wekelijks op zaterdag om 21.30 uur uitgezonden bij SBS6. 

Structurele financiële steun vanuit de VriendenLoterij
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club, vereniging of stichting te steunen. Clubs, vereniging en stichtingen die nog niet zijn aangesloten bij de VriendenLoterij, kunnen zich melden via www.vriendenloterij.nl/clubs.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn