Amsterdam,
16
februari
2022
|
11:01
Europe/Amsterdam

Museum Hindeloopen verbetert toegankelijkheid dankzij schenking 200.000 euro van VriendenLoterij

Samenvatting

Een grote verrassing voor Museum Hindeloopen! Jelle Brouwer, directeur van het museum, werd gisteren door VriendenLoterij-ambassadeur Robert ten Brink verrast met een cheque van 200.000 euro. Het museum gaat de bijdrage gebruiken om de toegankelijkheid te verbeteren en een nieuwe vaste publiekspresentatie te ontwikkelen. In totaal kon de VriendenLoterij dankzij haar deelnemers over 2021 met een bedrag van bijna 134 miljoen euro bijdragen aan behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen.

“Nederland beschikt over een rijke cultuur die toegankelijk zou moeten zijn voor iedereen. We zijn blij dat wij Museum Hindeloopen dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij kunnen steunen, zodat zij hun toegankelijkheid kunnen verbeteren en nog meer mensen in het museum kunnen genieten van de boeiende verhalen en bewogen geschiedenis van Hindeloopen en haar inwoners. Zo wordt een bezoek aan dit prachtige Zuiderzeestadje nóg meer de moeite waard.” aldus Dorine Manson, managing director van de VriendenLoterij.

“Een geweldige opsteker, tsjonge, tsjonge, tsjonge", aldus een zeer verraste directeur Jelle Brouwer. "Prachtig nieuws en een echte verrassing! De bijdrage van de Vriendenloterij is buitengewoon welkom. De realisering van de projectplannen komt nu zeer dichtbij. Het vernieuwingsproject: vernieuwing van de collecties, uitbreiding van het museum, een gehele verbetering van de toegankelijkheid van met museum, en een complete vernieuwing en herinrichting van de 5 collectie zalen. Daarnaast zal er in het museum een nieuw bezoekerscentrum ontstaan, waar bezoekers zich kunnen oriënteren op de geschiedenis van de stad Hindeloopen en haar inwoners, of zich in het museum kunnen verdiepen in de schilderkunst, klederdracht, de hindelooper kamers, de hindelooper taal en de hindelooper schilderkunst. De rijke geschiedenis van Hindeloopen en haar inwoners. Door de bijdrage een geweldige booster voor de plannen."

Ook Fries Museum ontvangt jaarlijkse steun VriendenLoterij
Naast Museum Hindeloopen is er nog een museum in Friesland dat op steun van de VriendenLoterij kan rekenen: het Fries Museum in Leeuwarden. Het museum, dat al sinds 2008 vaste culturele partner van de VriendenLoterij (voorheen BankGiro Loterij) is, krijgt dankzij de deelnemers een schenking van 364.228 euro.

Bijna 134 miljoen euro voor culturele partners en goede doelen
De VriendenLoterij viert wat het leven mooi maakt: onze verbondenheid met anderen en met onze kunst en cultuur. Dankzij 1,1 miljoen deelnemers kon de VriendenLoterij over 2021 opgeteld een bedrag van bijna € 134 miljoen schenken aan 57 culturele partners en bijna 3500 goede doelen.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn