Amsterdam,
02
december
2021
|
11:31
Europe/Amsterdam

Museum Volkenkunde eindigt op tweede plaats bij VriendenLoterij Museumprijs 2021

Publieksfavoriet Kasteel Hoensbroek wint en krijgt 100.000 euro voor realisatie museumdroom

Samenvatting

Museum Volkenkunde eindigt op de tweede plaats na de strijd om de VriendenLoterij Museumprijs, dat dit jaar het thema een ‘digitaal verhaal’ had. Het Leidse museum haalde bijna 37 procent van de publieksstemmen binnen en eindigt daarmee vlak achter Kasteel Hoensbroek, dat zich met een overtuigende 41 procent van de stemmen publieksfavoriet mag noemen. Dankzij het winnen van de prijs verzekert Kasteel Hoensbroek zich van een bijdrage van 100.000 euro om zijn museumdroom te realiseren. De derde plaats is, met 22 procent van de stemmen, voor Amsterdam Museum.

Kasteel Hoensbroek wint VriendenLoterij Museumprijs 2021
Vandaag (donderdag 2 december) werd Kasteel Hoensbroek via een live-verbinding vanuit de studio van Koffietijd verrast door Cathelijne Broers, directeur van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Zij maakte de winnaar van de VriendenLoterij Museumprijs 2021 live tijdens de uitzending bekend.

Hans Thuis, museumdirecteur Kasteel Hoensbroek, reageert enthousiast op het winnen van de prijs. "Het is geweldig dat het publiek ons als favoriet uitroept. En met de bijdrage kunnen we onze droom realiseren. We willen alle generaties met de modernste mediamiddelen koppelen aan ons erfgoed. We laten als het ware de kasteelbewoners van de afgelopen eeuwen zelf hun verhalen vertellen. Zo brengen we op een moderne manier het verleden naar het heden. We kunnen hiermee de bezoekers van Kasteel Hoensbroek een nog mooiere ervaring bezorgen.”


Prins Bernhard Cultuurfonds, VriendenLoterij en Museumvereniging  
Het Prins Bernhard Cultuurfonds en de VriendenLoterij (voorheen BankGiro Loterij) reiken jaarlijks in samenwerking met de Museumvereniging de VriendenLoterij Museumprijs (voorheen BankGiro Loterij Museumprijs) uit. De prijs is de grootste publieksprijs voor musea in Nederland. Eerdere winnaars zijn: Naturalis Biodiversity Center (2020), Stedelijk Museum Schiedam (2019), Maritiem Museum Rotterdam (2018), Textielmuseum Tilburg (2017), Nationaal Monument Kamp Vught (2016), Fries Museum Leeuwarden (2015) en Klok & Peel Museum Asten (2014). Meer informatie over de prijs via: www.museumprijs.nl 

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn