Amsterdam,
23
november
2017
|
09:49
Europe/Amsterdam

Muzikale droom van Philip uit Kerkrade komt uit dankzij VriendenLoterij: optreden voor volle zaal

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Philip Ribbink (55) uit Kerkrade. De Bas van de Goor Foundation, waar Philip zich als vrijwilliger voor inzet, deed een aanvraag bij het VriendenFonds. Deze week was bij RTL 4 te zien hoe dit uitpakte: Philip werd verrast met een slagwerk-masterclass bij Slagerij van Kampen. Als kers op de taart trad hij op voor een volle zaal, zie video.

Rick Groenhard, projectleider evenementen bij de Bas van de Goor Foundation: “Philip zet zich al tien jaar in voor de Bas van de Goor Foundation. Hij gaat mee naar sportkampen, sportdagen en andere activiteiten voor kinderen met diabetes. Dit doet hij met ontzettend veel passie, humor en energie. Voorheen was Philip diabetesverpleegkundige, maar inmiddels is hij werkzaam op de longafdeling voor kinderen. Dat houdt in dat hij niet meer mee kan als diabetesverpleegkundige naar onze activiteiten, dus hij gaat deze zomer mee als vrijwilliger. We willen Philip bedanken voor zijn inzet bij onze activiteiten. Hij drumt in een band en het is zijn grote droom om eens voor een groot publiek op te treden. Geweldig dat deze hartenwens nu dankzij het VriendenFonds werkelijkheid is geworden!”

Philip Ribbink (55) is blij verrast “Ik heb heel veel geleerd van deze masterclass met Slagerij van Kampen. Toen ik het podium opliep vond ik het vooral heel spannend om iets te doen wat ik nog nooit gedaan had. Een volle zaal, het mee mogen doen, het je gegund worden: het was fantastisch!”

Bas van de Goor Foundation
De Bas van de Goor Foundation is opgericht door Nederlands oud-volleyballer Bas van de Goor. Zijn foundation heeft als missie om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen. In dat kader organiseert de stichting jaarlijks diverse sportactiviteiten zoals de Nationale Diabetes Challenge, sportdagen, (winter)sportkampen en sportclinics voor kinderen met diabetes. De VriendenLoterij steunt de Bas van de Goor Foundation sinds 2009 en heeft in totaal 1,4 miljoen euro aan de organisatie geschonken.

VriendenFonds vervult hartenwensen
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn