Amsterdam,
21
oktober
2021
|
07:00
Europe/Amsterdam

Negen eredivisieclubs genomineerd voor titel ‘Maatschappelijk Project Eredivisie 2021’

Winnaar ontvangt projectbijdrage van 50.000 euro van VriendenLoterij

Samenvatting

De VriendenLoterij en de Eredivisie gaan voor het vierde jaar op rij op zoek naar het beste ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’. Uit alle inzendingen zijn negen Eredivisieclubs genomineerd: Ajax, FC Groningen, FC Twente, N.E.C. Nijmegen, PEC Zwolle, SC Cambuur, sc Heerenveen, Sparta Rotterdam en Willem II. Zij nemen het tegen elkaar op in de strijd om de titel en de daarbij horende projectbijdrage van maximaal 50.000 euro.

Stemperiode
Tot en met 14 november kan iedereen stemmen op het projectplan dat zij het meest impactvol vinden. Het publiek bepaalt samen met de jury welke clubs er in de top drie komen en dus een bijdrage krijgen om hun vernieuwende maatschappelijke project te realiseren. Kijk voor meer informatie over de competitie of om te stemmen op www.vriendenloterij.nl/stem.

Genomineerde Eredivisieclubs
Alle achttien eredivisieclubs konden een maatschappelijke project indienen. Uit alle inzendingen is door de jury, bestaande uit Humberto Tan (presentator RTL), Aletha Leidelmeijer (presentatrice ESPN) en Daan Peters (managing director VriendenLoterij) een top negen geselecteerd: Ajax, FC Groningen, FC Twente, N.E.C. Nijmegen, PEC Zwolle, SC Cambuur, sc Heerenveen, Sparta Rotterdam en Willem II.

Winnaar bekend op vrijdag 26 november
Het publiek kan tot en met 14 november stemmen op zijn of haar favoriete projectplan. De publiekstem en de jury bepalen samen welke projecten in de top drie komen en dus een projectbijdrage krijgen om hun project te realiseren. De VriendenLoterij stelt in totaal een bedrag van 100.000 euro beschikbaar voor ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’: 50.000 euro voor de winnaar, 30.000 euro voor de nummer 2 en 20.000 euro voor nummer 3. De winnaar wordt bekend gemaakt op vrijdag 26 november.

Over Maatschappelijk Project Eredivisie
‘Maatschappelijk Project Eredivisie’ is een initiatief van de VriendenLoterij en de Eredivisie CV. Met deze competitie bieden zij alle achttien eredivisieclubs de kans om een vernieuwend maatschappelijk project te realiseren en zo bij te dragen aan een gezonde en sterke samenleving. Al 16 jaar is de Vriendenloterij maatschappelijk partner van de Eredivisie. Door mee te spelen met de VriendenLoterij steunen deelnemers maatschappelijke projecten en de jeugdopleiding van hun favoriete club.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn