Ruim 1,1 miljoen euro van VriendenLoterij voor molens in Nederland

Een vroeg verjaardagscadeau voor De Hollandsche Molen die in 2023 zijn 100-jarige jubileum viert. VriendenLoterij-ambassadeur Robert ten Brink verraste directeur Nicole Bakker van De Hollandsche Molen gisteren namelijk met een cheque van ruim 1,1 miljoen euro van de VriendenLoterij. Met deze bijdrage zet De Hollandsche Molen zich de komende drie jaar in om nog meer publiek te betrekken bij hét icoon van het Nederlands erfgoed. In totaal kon de VriendenLoterij dankzij haar deelnemers over 2021 met een bedrag van bijna 134 miljoen euro bijdragen aan behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen.  

“In alle molens schuilen verhalen van wat ze voor Nederland hebben betekend, en ook nog steeds betekenen. Dankzij De Hollandsche Molen zijn de molens niet alleen onderdeel van onze rijke geschiedenis, maar vervullen ze ook een actieve rol in het heden. De vereniging zet zich in om de molens draaiende te houden, de verhalen over dit unieke erfgoed- te vertellen en een zo groot mogelijk publiek te bereiken. Een bijzondere vorm van behoud van cultureel erfgoed die wij vanuit de VriendenLoterij toejuichen.” aldus Dorine Manson, managing director van de VriendenLoterij.

Directeur Nicole Bakker: “In 2023 bestaat De Hollandsche Molen 100 jaar. En dankzij alle deelnemers van de VriendenLoterij kunnen we dit groots gaan vieren. We willen 100.000 Molenvrienden werven en laten zien dat iedereen van molens houdt. Dat de molens er zijn, draaien en open zijn, is namelijk niet vanzelfsprekend. Met het project ‘Samen naar de molen’ willen we zoveel mogelijk mensen uitnodigen om met elkaar de molen beleven. Want de molens zijn van ons allemaal!”

Bijna 134 miljoen euro voor culturele partners en goede doelen
De VriendenLoterij viert wat het leven mooi maakt: onze verbondenheid met anderen en met onze kunst en cultuur. Dankzij 1,1 miljoen deelnemers kon de VriendenLoterij over 2021 opgeteld een bedrag van bijna € 134 miljoen schenken aan 57 culturele partners en bijna 3500 goede doelen.

vriendenloterij-ambassadeurroberttenbrinkverrastennicolebakker.jpg
VriendenLoterij-ambassadeur Robert ten Brink verrast en Nicole Bakker