VriendenLoterij steunt Winterguard The Pride uit Huizen met 5.000 euro

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor Winterguard The Pride uit Huizen. De organisatie is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. Winterguard The Pride gaat het geld gebruiken om materialen voor de uniformen en het decor aan te schaffen. 

 

Henri Jacobs, bestuurslid van Winterguard The Pride: “We zijn een vereniging waarbij we in competitieverband een choreografie opvoeren met dans, vlaggen, rifles en sabels in sporthallen door heel Nederland en daarbuiten. Het is nog een vrij onbekende sport. De vrijwilligers van onze vereniging maken het decor, de uniformen en vlaggen. Dankzij de bijdrage van de VriendenLoterij kunnen we nu de materialen aanschaffen die hier voor nodig zijn.”

‘Clubs van de Week’ 
Clubs van de Week is door de VriendenLoterij in het leven geroepen om clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland een steuntje in de rug te geven. Zij krijgen ieder een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij voor een specifiek doel of een maatschappelijk project voor de club en haar leden. Om voor de titel in aanmerking te komen, kunnen clubs, verenigingen en stichtingen zich tot 30 november 2022 aanmelden op www.clubsvandeweek.nl.

Extra financiële steun 
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Minimaal 40 procent van de inleg van de deelnemer gaat dan direct naar een eigen gekozen club, vereniging of stichting. Dat kan zijn voor kunst en cultuur via onze culturele partners of voor een van de maatschappelijke organisaties. Dit kunnen ook lokale clubs en verenigingen zijn die de deelnemer een warm hart toedraagt.  

winterguardtheprideontvangtchequevan5.000eurovanvriendenloterij.jpg
Winterguard The Pride ontvangt cheque van 5.000 euro van VriendenLoterij