Amsterdam,
22
november
2017
|
17:58
Europe/Amsterdam

‘Oma Puck' uit Laren als VIP onthaald door Tineke Schouten dankzij VriendenLoterij

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor mevrouw Van Rijn (85), ofwel ‘Oma Puck', uit Laren. Stichting Vier het Leven, die culturele activiteiten organiseert voor ouderen om sociaal isolement tegen te gaan, deed een aanvraag bij het VriendenFonds voor een theater VIP-arrangement. En als kers op de taart mag mevrouw Van Rijn een jaar lang gratis mee met de uitjes van Stichting Vier het Leven.

Gisteravond was het zover en stond er geheel onverwacht een auto mét chauffeur op mevrouw Van Rijn te wachten. Als een heuse VIP werd zij naar Theater Gooiland in Hilversum gereden voor de theatervoorstelling van Tineke Schouten. Daar hield een portier de autodeur voor haar open en werd zij naar binnen begeleid. Zij zat op een ereplaats in het theater en na de show was er een meet & greet met Tineke Schouten.

Heidi Wennekes, fondsenwerver bij Stichting Vier het Leven: “Mevrouw Van Rijn, ofwel ‘oma Puck’ uit Laren, is een trouwe gast van Stichting Vier het Leven. Al jarenlang bezoekt zij samen met een vrijwilliger de culturele activiteiten die wij voor ouderen organiseren. Al die tijd maken wij in onze communicatie-uitingen dankbaar gebruik van een stralende foto waar mevrouw Van Rijn en vrijwilliger mevrouw Houwer zichtbaar genieten van een van onze culturele uitjes. Het is ons heel veel waard dat wij deze prachtige foto mogen inzetten. Geweldig dat wij haar daar namens het VriendenFonds voor mogen bedanken middels dit theater VIP-arrangement. En niet te vergeten: dat zij dankzij het VriendenFonds een jaar lang gratis mee kan met onze culturele activiteiten!”

In de watten gelegd
Mevrouw van Rijn (85) is blij verrast: "Ik weet niet wat ik zeggen moet! Deze avond is één grote verrassing. Ik word heerlijk in de watten gelegd en voel me een echte VIP! Ik heb zelfs een chaperon tot mijn beschikking, een jongeman die me begeleidt. De uitjes van Stichting Vier het Leven zijn zeer belangrijk voor mij. Ik ben sinds vijf jaar alleen en ik rijd geen auto meer in het donker. Ik kan er dus niet meer zelfstandig op uit. Dankzij Stichting Vier het Leven kan dat wel en heb ik een gezellige avond uit! Dat is op mijn leeftijd niet meer zo vanzelfsprekend."

Over Stichting Vier het Leven
Stichting Vier het Leven organiseert culturele activiteiten voor ouderen (65+) die niet graag alleen op stap gaan. Zij worden thuis opgehaald door een gastheer of gastvrouw van Vier het Leven en samen met andere gasten gaan zij gezellig naar de bioscoop, een concert, een theatervoorstelling of naar een museum. De deelnemers genieten van een drankje tussendoor en elkaars gezelschap en worden na afloop weer veilig thuisgebracht.

VriendenFonds vervult hartenwensen
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn