Amsterdam,
04
december
2017
|
13:00
Europe/Amsterdam

Onverwacht Sintfeest voor Amy en moeder Lena uit IJsselstein dankzij VriendenLoterij

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Lena Bundash en haar 11-jarige dochter Amy uit IJsselstein. Actie Pepernoot, een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp, deed een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Gisteravond was bij RTL 4 te zien hoe dit uitpakte: Amy en haar moeder Lena, die van 70 euro per week moeten rondkomen, werden verrast met een onbezorgd weekend weg. Als kers op de taart kreeg Amy een nieuwe fiets voor de middelbare school, zie video.

Lena Bundash is een alleenstaande moeder van twee dochters waarvan de jongste (Amy) nog thuis woont. Lena heeft in haar eigen jeugd in de Oekraïne veel meegemaakt en is uiteindelijk naar Nederland gekomen. Ze ontvangt een bijstandsuitkering waar het gezin maar moeilijk van rondkomt. Pakjesavond met Sinterklaas is allesbehalve vanzelfsprekend voor hen.

Middelbare school- fiets
Jan Wezendonk, directeur bij Nationaal Fonds Kinderhulp: “Dit gezin heeft het echt verdiend om even in het zonnetje te worden gezet! Ondanks de tegenslagen blijven Lena en Amy positief. Ze vinden altijd weer de veerkracht om door te gaan. Geweldig dat we ze dankzij het VriendenFonds van de VriendenLoterij mochten verrassen met een geheel verzorgd weekend in Center Parcs én Amy met een gloednieuwe fiets. Een mooie start voor een nieuwe fase in haar leven: de middelbare school.”

Amy (11): “Een droom is uitgekomen!”

Lena Bundash: “Het is lastig als je kind iets wilt en je kan het niet geven. Leuke uitstapjes of extraatjes zijn bij ons niet mogelijk. Ik zie dat heel veel mensen dat wel kunnen geven aan hun kinderen. Daar voel ik me dan schuldig over. Ik vond het geweldig om Amy dit weekend zo te zien genieten.”

Actie Pepernoot
Actie Pepernoot is een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp om kinderen die in armoede opgroeien tóch een cadeautje te geven op pakjesavond. Voor 1 op de 8 kinderen is dit namelijk helemaal niet zo vanzelfsprekend. Nationaal Fonds Kinderhulp wordt sinds 1999 gesteund door de VriendenLoterij. Dankzij haar deelnemers heeft het fonds in totaal 39,1 miljoen euro ontvangen.

VriendenFonds vervult hartenwensen
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn