Amsterdam,
23
april
2018
|
13:39
Europe/Amsterdam

Oranje-Rood uit Eindhoven ontvangt 1.250 euro extra van VriendenLoterij

Een grote verrassing voor hockeyclub Oranje-Rood uit Eindhoven van de VriendenLoterij. De club is één van de succesvolste deelnemers aan de Nationale Belmaanden in maart en ontvangt eenmalig een extra bijdrage van 1.250 euro. De actie is een initiatief van de VriendenLoterij om clubs en verenigingen in Nederland op een sympathieke en structurele manier financieel te ondersteunen. Oranje-Rood gaat het geld gebruiken voor de aanschaf van nieuw buitenmeubilair bij het clubgebouw.

Maartje Fleuren, algemeen manager bij Oranje-Rood: “We zijn super trots op onze teams die hieraan hebben bijgedragen. Top gedaan! We gaan de extra bijdrage gebruiken voor de aanschaf van nieuw buitenmeubilair. Denk aan picknicktafels, banken en stoelen, zodat we ook buiten het clubgebouw van de wedstrijden kunnen genieten. De bijdrage van de VriendenLoterij is voor ons super belangrijk. Vooral omdat het lastig is om genoeg inkomsten te genereren. Daarom zijn we nu extra blij met deze bonus van 1.250 euro, super!”

De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas van de club. De belactie van Oranje-Rood leverde de club maar liefst 177 loten op. Daarmee scoorde de club in maart de derde plaats. Als de 177 loten een jaar blijven meespelen, dan kan Oranje-Rood 16.638 euro bijschrijven aan de clubkas.

Nationale Belmaanden 2018
Tijdens de Nationale Belmaanden strijden clubs en verenigingen tegen elkaar vanuit hun eigen clubhuis. Doel van de actie is de structurele inkomsten vanuit de VriendenLoterij te vergroten. Drie maanden lang wordt er iedere maand in totaal 10.000 euro verdeeld onder de vijf best scorende clubs en verenigingen.

Structurele financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club of vereniging, zoals de voetbalclub, te steunen. Clubs en verenigingen die nog niet aangesloten zijn bij de VriendenLoterij kunnen zich aanmelden via: www.vriendenloterij.nl/clubs

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn