Amsterdam,
03
september
2019
|
16:28
Europe/Amsterdam

RKAV Volendam is ‘Club van de Week’ en gaat voor extra voorzieningen G-team

Groot feest voor RKAV Volendam! De voetbalclub werd gisteren benoemd tot ‘Club van de Week’ en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 10.000 euro van de VriendenLoterij. RKAV Volendam is vorig jaar begonnen met het aanbieden van de G-sport binnen de club. Dankzij de extra bijdrage van de VriendenLoterij kan de club een speciale ruimte voor de G-sporters inrichten, zodat zij in een goed klimaat kunnen voetballen.

Willem Taalen, bestuurslid van RKAV Volendam: “Deze titel betekent veel voor onze club. Een jaar geleden zijn we gestart met het aanbieden van G-sport. We streven ernaar om deze tak binnen de club zo goed mogelijk aan te bieden en hopen dat er in de toekomst nog veel meer G-voetballers bij ons komen sporten. Naast het extra personeel dat we hiervoor hebben aangenomen, is een aparte ruimte ook belangrijk. Onze club telt ruim 1.500 leden. In het weekend is het dus erg druk. De spelers van het G-team krijgen dan al snel te veel prikkels binnen. Dankzij de bijdrage van de VriendenLoterij kunnen een rustige sportomgeving voor hen creëren. Daar zijn wij erg blij mee!”

‘Club van de Week’
Club van de Week is een campagne van de VriendenLoterij voor clubs, verenigingen en stichtingen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zij kunnen een aanvraag indienen voor een maatschappelijk project voor de club en haar leden. Denk hierbij aan: Verduurzamen van het clubhuis, de aanleg van een nieuw sportveld, muziekinstrumenten of het faciliteren van maatschappelijke activiteiten voor de buurt.

Tussen mei en december wordt wekelijks een aangesloten club, vereniging of stichting verrast met de titel ‘Club van de Week’ en met een eenmalige bijdrage van 10.000 euro van de VriendenLoterij om dit project te realiseren. Clubs kunnen zich nog het hele jaar aanmelden met een mooi project via www.vriendenloterij.nl/clubs.

Structurele financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club, vereniging of stichting te steunen. Clubs, vereniging en stichtingen die nog niet zijn aangesloten bij de VriendenLoterij, kunnen zich melden via www.vriendenloterij.nl/clubs.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn