Amsterdam,
04
december
2019
|
17:41
Europe/Amsterdam

RKSV GDA uit Den Haag ontvangt 3.000 euro extra van VriendenLoterij

“Investeren doen we in onze sporters”

Een grote verrassing voor RKSV GDA uit Den Haag. De voetbalclub is de meest succesvolle deelnemer aan de ‘Samen voor je Club’-actie van de VriendenLoterij in oktober en ontvangt daarom eenmalig een extra bijdrage van 3.000 euro. RKSV GDA gaat het geld gebruiken voor de jeugdopleidingen en om een trainingskamp voor de selectie te organiseren.

Frank van der Burg, teammanager selectie bij voetbalclub GDA: “Grandioos, wat een mooi bedrag! We hadden hier natuurlijk stiekem wel op gehoopt, maar nooit verwacht. Het bedrag zal gedeeltelijk worden besteed aan de jeugdopleidingen en voor het trainingskamp van de selectie. ”

Samen voor je Club 2019
Tijdens de ‘Samen voor je Club’-actie strijden clubs, verenigingen en stichtingen tegen elkaar vanuit hun eigen clubhuis. Doel van de actie is de structurele inkomsten vanuit de VriendenLoterij te vergroten. De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas van de club.

De belactie van RKSV GDA leverde de voetbalclub maar liefst 150 loten op. Daarmee scoorde de club in oktober de eerste plaats. Als de 150 loten een jaar lang actief blijven, dan kan de voetbalclub 14.437 euro toevoegen aan de clubkas.

Daarnaast wordt er drie maanden lang iedere maand in totaal 7.500 euro verdeeld onder de vijf best scorende clubs, verenigingen en stichtingen. Met dit bedrag kunnen zij net zoals voetbalclub GDA een project verwezenlijken voor hun eigen club of vereniging.

Structurele financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club, vereniging of stichting, zoals de voetbalclub, te steunen. Clubs, verenigingen en stichtingen die nog niet aangesloten zijn bij de VriendenLoterij kunnen zich aanmelden via: www.vriendenloterij.nl/clubs

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn