Amsterdam,
19
december
2018
|
13:53
Europe/Amsterdam

Roel uit Rotterdam op ereplaats bij Ajax - De Graafschap dankzij VriendenLoterij

‘Deze ervaring is de hoofdprijs’

Roel Kuijper (58) uit Rotterdam zag zondag de wedstrijd Ajax -De Graafschap in de Johan Cruijff ArenA van wel heel dichtbij. Hij won in de trekking van de VriendenLoterij een plaats op een speciale Fieldseat: een luxe, pluche stoel direct aan het veld. Samen met zijn schoonzoon, collega en een vriend zag Roel hoe Ajax een 8-0 overwinning behaalde op De Graafschap.

Roel Kuijper (58) uit Rotterdam: “Mijn vrienden en ik vonden het in één woord geweldig. Je bent zoveel meer betrokken bij het spel vanaf de Fieldseats. Je kan alles perfect zien en de stoelen zitten ook heel lekker. Het was een fantastische ervaring om met je vrienden en familie te delen. Ik speel al jaren mee met de VriendenLoterij, met name voor de goede doelen maar ik heb gemerkt dat ik ook echt wat win. Ik heb al heel veel leuke prijsjes gewonnen, maar dit is de absolute hoofdprijs!”

Ruim 1,2 miljoen euro voor jeugdopleiding Ajax
VriendenLoterij-deelnemers hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie (goed doel, club of vereniging) mee te spelen. Veel deelnemers kiezen ervoor om de jeugdopleiding van hun favoriete Eredivisieclub als begunstigde aan te wijzen. De jeugdopleiding van Ajax is een van de meest gesteunde jeugdopleidingen van de VriendenLoterij en ontving dit jaar een bijdrage van ruim 1,2 miljoen euro. In totaal verdeelde de Loterij ruim 4,4 miljoen euro onder jeugdopleidingen van Eredivisieclubs.

De clubs gebruiken de schenking aan de jeugdopleiding onder andere voor scholing, zodat jeugdspelers naast hun voetbalopleiding op een toekomst in de maatschappij worden voorbereid. Niet alle jeugdspelers stromen namelijk door naar het betaalde voetbal.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn