Amsterdam,
12
augustus
2019
|
12:40
Europe/Amsterdam

Ron uit Zaandam op ereplaats bij Ajax-FC Emmen dankzij VriendenLoterij

De Zaandamse Ron van Dijk zag de wedstrijd Ajax-FC Emmen afgelopen zaterdag in de Johan Cruijff ArenA van wel heel dichtbij. Hij won in de trekking van de VriendenLoterij een plaats op een speciale Fieldseat: een luxe stoel direct aan het veld. Samen met zijn zoon en twee vrienden zag Ron hoe zijn Ajax het met 5-0 van FC Emmen won.

Ron van Dijk uit Zaandam vertelt enthousiast: “Dit was geweldig! Vooral omdat ik dit met mijn zoon en twee vrienden mocht meemaken.”

Ruim 1,5 miljoen euro voor jeugdopleiding Ajax
VriendenLoterij-deelnemers hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie (goed doel, club of vereniging) mee te spelen. Veel deelnemers kiezen ervoor om de jeugdopleiding van hun favoriete Eredivisieclub als begunstigde aan te wijzen. De jeugdopleiding van Ajax is een van de meest gesteunde jeugdopleidingen van de VriendenLoterij en ontving in 2019 een bijdrage van ruim 1,5 miljoen euro.De clubs gebruiken de schenking aan de jeugdopleiding onder andere voor scholing, zodat jeugdspelers naast hun voetbalopleiding op een toekomst in de maatschappij worden voorbereid. Niet alle jeugdspelers stromen namelijk door naar het betaalde voetbal.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn