Amsterdam,
24
juni
2019
|
16:30
Europe/Amsterdam

Rotterdam Atletiek ontvangt 1.000 euro extra van VriendenLoterij

Een grote verrassing voor Rotterdam Atletiek van de VriendenLoterij. De club was één van de succesvolste deelnemers aan de Nationale Belmaanden in april en ontvangt daarom eenmalig een extra bijdrage van 1.000 euro. Rotterdam Atletiek gaat het geld gebruiken voor deelname aan de Europacup en talentontwikkeling binnen de vereniging.

Wouter Visser, ploegleider competitie en topsportcoördinator bij Rotterdam Atletiek: “Dit is geweldig! We kunnen het geld goed gebruiken. Zeker omdat er zo goed gepresteerd wordt binnen onze vereniging. Onze deelname aan de Europacup is daar een goed voorbeeld van. Daar komen altijd extra kosten bij kijken. Daarnaast willen we de extra bijdrage gebruiken voor verdere talentontwikkeling binnen de vereniging.”

Nationale Belmaanden 2019
Tijdens de Nationale Belmaanden strijden clubs, verenigingen en stichtingen tegen elkaar vanuit hun eigen clubhuis. Doel van de actie is de structurele inkomsten vanuit de VriendenLoterij te vergroten. De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas van de club.

De belactie van Rotterdam Atletiek leverde de club maar liefst 65 loten op. Daarmee scoorde de club in april de derde plaats. Als de 65 loten een jaar blijven meespelen, dan kan Rotterdam Atletiek 6.256 euro toevoegen aan de clubkas.

Daarnaast wordt er vier maanden lang iedere maand in totaal 6.000 euro verdeeld onder de drie best scorende clubs, verenigingen en stichtingen. Met dit bedrag kunnen zij net zoals Rotterdam Atletiek een project verwezenlijken voor hun eigen club of vereniging.

Structurele financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club, vereniging of stichting, zoals de voetbalclub, te steunen. Clubs, verenigingen en stichtingen die nog niet aangesloten zijn bij de VriendenLoterij kunnen zich aanmelden via: www.vriendenloterij.nl/clubs

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn