Amsterdam,
18
juli
2018
|
16:50
Europe/Amsterdam

Rotterdam Atletiek ontvangt 5.000 euro extra van VriendenLoterij

Kroon op viering van 100-jarig clubbestaan

Een grote verrassing voor Rotterdam Atletiek van de VriendenLoterij. De Rotterdamse atletiekclub was in de maand mei de succesvolste deelnemer aan de Nationale Belmaanden en ontvangt daarom nu eenmalig een extra bijdrage van 5.000 euro. De actie is een initiatief van de VriendenLoterij om clubs en verenigingen in Nederland op een sympathieke en structurele manier financieel te ondersteunen. Rotterdam Atletiek gaat het geld gebruiken om deelname aan de Europese Kampioenschappen te kunnen bekostigen.

Joop van Leersum, voorzitter bij Rotterdam Atletiek: “Geweldig dat wij als eerste zijn geëindigd en hierdoor een eenmalige extra bijdrage van 5.000 euro ontvangen! Dankzij deze extra inkomsten kunnen we volgend jaar met twee teams naar de Europese Kampioenschappen. Daarnaast vieren we volgend jaar ons 100-jarig bestaan. Het geld komt erg goed van pas. Wij zijn enorm blij dat zoveel mensen onze club via de VriendenLoterij steunen!”

De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas van de club. De belactie van Rotterdam Atletiek leverde de club maar liefst 230 loten op. Daarmee scoorde de club in mei de eerste plaats. Als de 230 loten een jaar blijven meespelen, dan kan Rotterdam Atletiek 21.620 euro bijschrijven aan de clubkas.

Nationale Belmaanden 2018
Tijdens de Nationale Belmaanden strijden clubs en verenigingen tegen elkaar vanuit hun eigen clubhuis. Doel van de actie is de structurele inkomsten vanuit de VriendenLoterij te vergroten. Vijf maanden lang wordt er iedere maand in totaal 10.000 euro verdeeld onder de vijf best scorende clubs en verenigingen.

Structurele financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club of vereniging, zoals de voetbalclub, te steunen. Clubs en verenigingen die nog niet aangesloten zijn bij de VriendenLoterij kunnen zich aanmelden via: www.vriendenloterij.nl/clubs

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn