Amsterdam,
31
oktober
2017
|
13:53
Europe/Amsterdam

Rotterdamse Handbalvereniging Snelwiek ontvangt 750 euro extra van VriendenLoterij

Een grote verrassing voor RHV Snelwiek van de VriendenLoterij. De club is één van de vijf meest succesvolle deelnemers aan de Samen voor je Club-actie in september. RHV Snelwiek eindigde op nummer 4 en ontvangt daarom eenmalig een extra bijdrage van 750 euro. De actie is een initiatief van de VriendenLoterij om clubs en verenigingen in Nederland op een sympathieke en structurele manier financieel te ondersteunen. RHV Snelwiek gaat het geld gebruiken om de kleedkamers te verbouwen en om sportmateriaal aan te schaffen voor de jeugdspelers die het financieel minder breed hebben.

Christina Werkhoven, initiatiefnemer van de Samen voor de Club-actie bij RHV Snelwiek: “Fantastisch! Met de prijs kunnen wij kinderen van onze club die het financieel wat lastiger hebben helpen met bijvoorbeeld het aanschaffen van kleding. We vinden het belangrijk dat iedereen kan sporten. Daarnaast gaan wij wellicht de kleedruimtes verbouwen. Het is voor ons een moeilijke tijd om sponsoren te vinden, deze extra inkomsten voor onze clubkas zijn erg fijn!.”

De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas van de club. De belactie van RHV Snelwiek leverde de club maar liefst 40 loten op. Daarmee scoorde de club in september de vierde plaats. Als de 40 loten een jaar blijven meespelen, dan kan RHV Snelwiek 3.660 euro bijschrijven aan de clubkas.

Samen voor je Club
Het is voor het eerst dat de VriendenLoterij de Samen voor je Club-actie organiseert. Tijdens deze actie strijden clubs en verenigingen tegen elkaar vanuit hun eigen clubhuis. Doel van de actie is de structurele inkomsten vanuit de VriendenLoterij te vergroten. Drie maanden lang wordt er iedere maand in totaal 7.000 euro verdeeld onder de vijf best scorende clubs en verenigingen. Op 1 december 2017 loopt de Samen voor je Club-actie af.

Structurele financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club of vereniging, zoals de voetbalclub, te steunen. Clubs en verenigingen die nog niet aangesloten zijn bij de VriendenLoterij kunnen zich aanmelden via: www.vriendenloterij.nl/clubs

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn