Amsterdam,
25
februari
2022
|
10:56
Europe/Amsterdam

Ruim 2,4 miljoen euro van VriendenLoterij voor Utrechtse musea

Museum Catharijneconvent ontvangt extra bijdrage voor bijzonder cultureel project

Samenvatting

Fijn nieuws voor vier Utrechtse musea! Zij ontvangen ieder een substantiële financiële bijdrage van de VriendenLoterij. De gelukkige musea zijn het Museum Catharijneconvent, Centraal Museum, het Spoorwegmuseum en Museum Speelklok. Museum Catharijneconvent ontvangt naast de jaarlijkse bijdrage een extra financiering voor de uitbreiding van het project ‘het Grootste Museum van Nederland’. In totaal kon de VriendenLoterij dankzij haar deelnemers over 2021 bijna 134 miljoen euro bijdragen aan behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen.   

Het Spoorwegmuseum ontvangt een totaalbedrag van 620.724 euro, Museum Catharijneconvent kan rekenen op een bijdrage van 1.224.289 euro, Centraal Museum ontvangt een schenking van 352.488 euro en Museum Speelklok krijgt een bijdrage van 291.822 euro.

“De VriendenLoterij maakt zich sterk voor alle organisaties die het leven mooier maken door zich in te zetten voor het behoud van het cultureel erfgoed en het welzijn van mensen. Van de monumenten in de buurt of het theater tot aan de plaatselijke sportvereniging. Voor het restaureren van Hollandse meesters of het opknappen van de kantine van de sportclub. Dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij gaat er dit jaar bijna 134 miljoen euro naar organisaties verspreid door het hele land. Daarvan wordt meer dan 36 miljoen euro verdeeld over de sectoren welzijn en gezondheid, door deelnemers die vooraf hebben bepaald waarvoor zij meespelen. Gelukkig hebben de culturele instellingen eindelijk weer hun deuren mogen openen en kan het publiek weer genieten van de rijke cultuur die Nederland te bieden heeft", aldus Dorine Manson, managing director van de VriendenLoterij.

Museum Catharijneconvent
In 2017 ontwikkelde Museum Catharijneconvent ‘het Grootste Museum van Nederland’ en maakte zo de mooiste kerken en synagogen van Nederland, toegankelijk voor een groot publiek. Het museum wil het project compleet maken door tempels, moskeeën en migrantenkerken aan de ‘collectie’ toe te voegen. Zo ontstaat het Grootste Museum van alle Nederlanders. In dit museum komen kunst, geschiedenis, monumentaal erfgoed en de diversiteit in Nederland op een unieke manier samen. Samen met de VriendenLoterij wil Museum Catharijneconvent deze diversiteit en rijkdom aan gebouwen en interieurs aan kunst en verhalen, toegankelijk maken voor alle Nederlanders.

Bijna 134 miljoen euro voor cultuur en welzijn 
De VriendenLoterij viert wat het leven mooi maakt: onze verbondenheid met anderen en met onze kunst en cultuur. Dankzij de 1,1 miljoen deelnemers kon de VriendenLoterij over 2021 opgeteld een bedrag van bijna € 134 miljoen schenken aan 57 culturele partners en bijna 3500 goede doelen, clubs en verenigingen.   

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn