Amsterdam,
14
oktober
2019
|
15:00
Europe/Amsterdam

SailWise uit Loosdrecht wint 25.000 euro in SBS6-programma Echt Waar?!

Stichting investeert in toekomst watersporteiland ‘Robinson Crusoe’

SailWise heeft in het televisieprogramma Echt Waar?!, dat afgelopen zaterdag werd uitgezonden op SBS6, 25.000 euro in de wacht gesleept voor haar stichting. Na een spannende strijd wist de stichting, die watersportactiviteiten toegankelijk maakt voor mensen met een handicap, de helft van de totale prijzenpot van 50.000 euro te claimen om de toekomst van watersporteiland ‘Robinson Crusoe’ veilig te stellen. Het eiland is lange tijd geleden gerealiseerd en is aan onderhoud toe om activiteiten te kunnen blijven bieden.

Helma van Heerikhuize, algemeen directeur bij SailWise, vertelt: “Bij SailWise helpen we mensen met een handicap hun mogelijkheden te ervaren en vergroten. Door verschillende watersportactiviteiten aan te bieden, leren we mensen met een handicap wat er allemaal mogelijk is. Dit moet natuurlijk wel in een ontspannen en bovenal veilige omgeving gebeuren. Deze prijs helpt ons om de toekomst van ons watersporteiland ‘Robinson Crusoe’ veilig te stellen. Eind 2020 starten we met een grootschalig renovatietraject, zodat we ook de komende 25 jaar nog activiteiten aan kunnen blijven bieden.

Echt Waar?! 
In Echt Waar?! leggen acteur Leo Alkemade en comedian Soundos el Ahmadi steeds twee verhalen of stellingen voor. Het is aan de kandidaten om in te schatten wie de waarheid spreekt en wie niet, om daarmee zoveel mogelijk geld te verdienen voor de club, vereniging of stichting waarvoor ze spelen. Het programma wordt gepresenteerd door Jan Versteegh.

In Echt Waar?! spelen clubs, verenigingen en stichtingen mee die zijn aangesloten bij de VriendenLoterij. In het programma wordt bovendien elke week de Club van de Week bekendgemaakt. Deze club, stichting of vereniging krijgt van de VriendenLoterij 10.000 euro om een maatschappelijk project te realiseren. Club van de Week is een nieuwe campagne van de VriendenLoterij voor clubs, verenigingen en stichtingen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De actie loopt nog tot het einde van het jaar.

Echt Waar?! is ontwikkeld door Talpa Content en wordt geproduceerd door Talpa Producties. Het programma wordt wekelijks op zaterdag om 21.30 uur uitgezonden bij SBS6. 

Structurele financiële steun vanuit de VriendenLoterij
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club, vereniging of stichting te steunen. Clubs, vereniging en stichtingen die nog niet zijn aangesloten bij de VriendenLoterij, kunnen zich melden via www.vriendenloterij.nl/clubs.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn