Amsterdam,
08
november
2020
|
10:30
Europe/Amsterdam

sc Heerenveen wint met ‘Wy tinke oan moarn’ Maatschappelijk Project Eredivisie

Uniek project met impact op hele provincie bekroond door VriendenLoterij

Samenvatting

sc Heerenveen wint 50.000 euro voor het beste ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’ van de VriendenLoterij. De club uit Friesland ontvangt de prijs voor het project ‘Wy tinke oan moarn’ (wij denken aan morgen). FC Groningen ontvangt 30.000 euro voor het project ‘Frame voetbal on tour’. FC Twente ontvangt 20.000 euro voor het project ‘Passende vrijetijdsbesteding en sport’ met FC Twente.

Als de omgeving gezond is, wordt het maken van een gezonde keuze gemakkelijker en weer normaal. Dat is de gedachte achter het project van sc Heerenveen voor het creëren een vitale omgeving voor de (jonge) inwoners van Friesland. Doelstelling van dit project is dat kinderen tussen de 10-12 jaar (meer) leren en lezen en letterlijk en figuurlijk in beweging komen en blijven. ‘De aanpak waarmee sc Heerenveen op veertig scholen jongeren gaat helpen met leren lezen en meer bewegen is bijzonder en uniek. Dit project heeft grote impact op de gehele provincie Friesland’, aldus de jury.

FC Groningen en FC Twente maken top 3 compleet
FC Groningen biedt met ‘Frame voetbal on tour’ dé oplossing voor kinderen met een handicap om toch te kunnen voetballen in groepsverband door gebruik te maken van een speciaal loopframe. ‘Een prachtig initiatief waarbij zowel het sportieve als sociale aspect van voetbal samenkomen. Niet alleen maakt het voetbal beschikbaar voor kinderen met een handicap, het stimuleert ook de integratie en wederzijds begrip met leeftijdsgenoten zonder handicap.’

Het project ‘Passende vrijetijdsbesteding en sport’ van FC Twente richt zich op kinderen met een niet verstandelijke beperking zoals ADHD, autisme of gedragsproblemen. Deze kinderen kunnen onder deskundige begeleiding mee doen aan reguliere sport en vrijetijdsbesteding in de Gemeente Hengelo en gewoon kind zijn. ‘Een fantastisch project waar sociale inclusie, sportiviteit en gelijkwaardigheid centraal staan!’

Oordeel door jury en publiek
Met ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’ worden Eredivisieclubs beloond die laten zien dat zij hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en op een vernieuwende en impactvolle manier bijdragen aan een gezonde en sterke samenleving. Een deskundige, onafhankelijke jury beoordeelde de inzendingen van de Eredivisieclubs. Waarna er door het publiek is gestemd op de 9 geselecteerde projecten. Het oordeel van het publiek en de jury telt allebei voor de helft mee in het eindoordeel. De jury bestaat uit Humberto Tan (presentator), Aletha Leidelmeijer (presentatrice FOX Sports) en Daan Peters (managing director VriendenLoterij). De VriendenLoterij stelt het totaalbedrag van 100.000 euro beschikbaar.

Daan Peters (managing director VriendenLoterij): “Als partner van de Eredivisie zetten we ons graag samen met clubs in om maatschappelijke projecten in hun directe omgeving tot een succes te maken. Zo kunnen we met elkaar de maatschappij gezonder, vitaler, duurzamer én sterker maken.”

Win-win
Bij de VriendenLoterij winnen niet alleen deelnemers, maar ook maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen en mogelijkheden een steuntje in de rug geven. Minimaal 40% van de inleg van alle deelnemers gaat naar 46 goede doelen die actief zijn op het gebied van gezondheid en welzijn en meer dan 3.300 clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn