Amsterdam,
21
januari
2019
|
17:29
Europe/Amsterdam

Serena (57) uit Hoorn op ereplaats bij Ajax- sc Heerenveen dankzij VriendenLoterij

Serena Leuver (57) uit Hoorn zag zondag de wedstrijd Ajax- sc Heerenveen in de Johan Cruijff ArenA van wel heel dichtbij. Zij won in de trekking van de VriendenLoterij een plaats op een speciale Fieldseat: een luxe stoel direct aan het veld. Samen met haar zoon, schoonzoon en kleinzoon zag zij hoe de wedstrijd Ajax- sc Heerenveen in een 4-4 gelijkspel eindigde.

Serena uit Hoorn was erg blij met haar prijs: “Ik speel al vanaf het begin mee met de VriendenLoterij. Laatst had ik 1.000 euro gewonnen. Dat was een leuke prijs. Maar deze prijs is nog mooier! Ik was nog nooit bij een wedstrijd van Ajax geweest en mocht ook nog eens mijn zoon, schoonzoon en kleinzoon blij maken. Zij zijn allemaal groot fan van Ajax en wilden dolgraag met mij mee. Het was een hele leuke ervaring om de ArenA eens te zien. En een hele spannende wedstrijd natuurlijk! Helaas geen winst, maar we hebben in ieder geval niet verloren.”

Ruim 1,2 miljoen euro voor jeugdopleiding Ajax
VriendenLoterij-deelnemers hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie (goed doel, club of vereniging) mee te spelen. Veel deelnemers kiezen ervoor om de jeugdopleiding van hun favoriete Eredivisieclub als begunstigde aan te wijzen. De jeugdopleiding van Ajax is een van de meest gesteunde jeugdopleidingen van de VriendenLoterij en ontving in 2018 een bijdrage van ruim 1,2 miljoen euro. In totaal verdeelde de Loterij ruim 4,4 miljoen euro onder jeugdopleidingen van Eredivisieclubs.

De clubs gebruiken de schenking aan de jeugdopleiding onder andere voor scholing, zodat jeugdspelers naast hun voetbalopleiding op een toekomst in de maatschappij worden voorbereid. Niet alle jeugdspelers stromen namelijk door naar het betaalde voetbal.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn