Amsterdam,
10
oktober
2018
|
11:31
Europe/Amsterdam

Snoezelkamer voor 7-jarige Maikel uit Venray dankzij VriendenLoterij

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor de 7-jarige Maikel Janssen uit Venray. Maikel lijdt aan een onbekend syndroom en, voor zover bekend, is hij de enige ter wereld met dit syndroom. Stichting Zeldzame Ziekten Fonds deed voor Maikel een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Daarmee gaat een hartenwens in vervulling: een snoezelruimte voor Maikel. 

Frenk Kapiteijn, fondsenwerver bij Stichting Zeldzame Ziekten Fonds: “Maikel is te vroeg geboren en had een te laag geboortegewicht. Hij heeft een combinatie van aandoeningen waaronder een groeistoornis, een spraakstoornis, een eetstoornis, een motorische achterstand, Autisme en ADHD. Voor zover bekend is hij de enige ter wereld die lijdt aan dit onbekende syndroom. Maikel maakt tijdens het spelen constant geluid, schreeuwt als hij druk is en wordt snel boos. Via de gemeente heeft het gezin een ruimere woning met tuin toegewezen gekregen. Het huis heeft ruimte voor een snoezelruimte, een prikkelloze ruimte waarin Maikel zich kan terugtrekken. Het is nu nog een kale ruimte die volledig geverfd, behangen en ingericht moet worden. Geweldig dat wij Maikel en zijn gezin, dankzij het VriendenFonds van de VriendenLoterij, mogen verrassen met de realisatie van deze snoezelruimte!”

Jolanda Janssen, moeder van Maikel is blij verrast: “We zijn ontroerd door dit gebaar en heel erg blij met deze verrassing! Namens Maikel en ons hele gezin wil ik het VriendenFonds en Stichting Zeldzame Ziekten Fonds hartelijk danken voor het uit laten komen van onze hartenwens.”

VriendenFonds van de VriendenLoterij vervult hartenwensen
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn