Amsterdam,
04
december
2017
|
13:00
Europe/Amsterdam

Speeltuinvrijwilligers Kralingseveer Leny en To in het zonnetje dankzij VriendenLoterij

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Leny van de Kooy (61) en To van den Berg-Jansen (70) uit Rotterdam. Jantje Beton deed een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Afgelopen zaterdag werden de speeltuinvrijwilligers verrast in Buurt- en Speeltuinvereniging Kralingseveer: de dames mogen met beide gezinnen een gezellige avond uit eten.

Ellen Fronik, Teamleider Communicatie bij Jantje Beton: “Leny en To zijn twee super toegewijde vrijwilligers van Buurt- en Speeltuinvereniging Kralingseveer hier in Rotterdam. Beide dames werken al 40 jaar als vrijwilliger voor de speeltuin. In de zomer staan zij geheel belangeloos zeven dagen per week paraat: Leny in de keuken, To regelt het snoep en de entree. Leny en To kennen elkaar goed en delen lief en leed met elkaar. Ieder van hen heeft de nodige tegenslagen gehad in het leven. Ze verdienen het om samen eens iets leuks te doen. Geweldig dat wij de dames dankzij het VriendenFonds van de VriendenLoterij een gezellige avond uit eten mogen aanbieden, samen met hun gezin waar ze zo gek op zijn.”

Leny van de Kooy en To van den Berg-Jansen: “We zijn er stil van, wat een verrassing! We gaan heel erg genieten van deze bijzondere avond met onze gezinnen.”

Over Jantje Beton
Vrij buitenspelen in de eigen buurt is niet voor elk kind in Nederland weggelegd. Daarom ondersteunt Jantje Beton kinderen om het buiten leuker te maken. Dat doet de organisatie door samen met kinderen voor avontuurlijke speelbuurten, gezonde schoolpleinen en uitdagende speelplekken te zorgen. Jantje Beton wordt sinds 1999 gesteund door de VriendenLoterij en heeft in totaal bijna 18 miljoen euro ontvangen.

VriendenFonds van de VriendenLoterij vervult hartenwensen
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn