Amsterdam,
09
september
2019
|
16:24
Europe/Amsterdam

Sportvereniging Milsbeek wint 12.500 euro in SBS6-programma Echt Waar?!

“Het beregeningsysteem voor onze sportvelden komt er nu”

SV Milsbeek heeft in het televisieprogramma Echt Waar?!, dat afgelopen zaterdag werd uitgezonden op SBS6, 12.500 euro in de wacht gesleept voor haar vereniging. Na een spannende strijd wist de voet- en korfbalvereniging, die is aangesloten bij de VriendenLoterij, een kwart van de totale prijzenpot van 50.000 euro te claimen voor een beregeningsysteem voor hun sportvelden. Naast SV Milsbeek speelden een sportclub uit Warmond, Ede en Zoetermeer ook 12.500 euro bij elkaar.

Roy Thissen, penningmeester van SV Milsbeek: “Ik ben erg trots op ons team dat dit bedrag heeft gewonnen voor SV Milsbeek! We gaan het besteden aan een automatisch beregeningsysteem voor twee van onze sportvelden. Nu wordt dit nog handmatig gedaan. Twee oudere mannen rollen bij warm weer een soort grote brandweerslangen uit en weer op. Hier zijn ze zo een halve dag mee bezig. Het is fysiek erg zwaar werk. Met een geautomatiseerd systeem ligt het bewateringssysteem ondergronds en zetten we de kraan met een druk op de knop open! Met dit geld van de VriendenLoterij is de investering bijna rond. Super! ”

Echt Waar?!
In Echt Waar?! leggen acteur Leo Alkemade en comedian Soundos el Ahmadi steeds twee verhalen of stellingen voor. Het is aan de kandidaten om in te schatten wie de waarheid spreekt en wie niet, om daarmee zoveel mogelijk geld te verdienen voor de club, vereniging of stichting waarvoor ze spelen. Het programma wordt gepresenteerd door Jan Versteegh.

In Echt Waar?! spelen clubs, verenigingen en stichtingen mee die zijn aangesloten bij de VriendenLoterij. In het programma wordt bovendien elke week de Club van de Week bekendgemaakt. Deze club, stichting of vereniging krijgt 10.000 euro van de VriendenLoterij waarmee een maatschappelijk project gerealiseerd kan worden. Club van de Week is een nieuwe campagne van de VriendenLoterij voor clubs, verenigingen en stichtingen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De actie loopt nog tot het einde van het jaar.

Echt Waar?! is ontwikkeld door Talpa Content en wordt geproduceerd door Talpa Producties. Het programma wordt wekelijks op zaterdag om 21.30 uur uitgezonden bij SBS6.

Structurele financiële steun vanuit de VriendenLoterij
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club, vereniging of stichting te steunen. Clubs, vereniging en stichtingen die nog niet zijn aangesloten bij de VriendenLoterij, kunnen zich melden via www.vriendenloterij.nl/clubs.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn