Amsterdam,
26
augustus
2021
|
10:23
Europe/Amsterdam

Steuntje in de rug voor Tessa uit Drachten dankzij VriendenLoterij

Samenvatting

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor de 7-jarige Tessa uit Drachten. Om haar een steuntje in de rug te geven, deed Stichting Zeldzame Ziekten Fonds voor haar een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Daarmee gaat haar hartenwens in vervulling: Tessa krijgt speeltoestellen in de tuin, zodat zij zelfstandig buiten kan spelen.

Iselle van Ruijven van Stichting Zeldzame Ziekten Fonds: “Tessa heeft een vroegoptredende vorm van de ziekte van Pompe. Een spierziekte die wordt veroorzaakt door een verstoorde stofwisseling in de spieren. De meeste speeltoestellen in een speeltuin zijn niet geschikt voor kinderen met een spierziekte. Ook Tessa kan zich hier niet zelfstandig redden en is dan afhankelijk van haar ouders. Om Tessa een steuntje in de rug te geven, deden wij een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. We zijn blij dat we het gezin speeltoestellen voor in de tuin kunnen aanbieden, zodat Tessa niet afhankelijk hoeft te zijn van anderen om te kunnen spelen.”

Tessa en ouders zijn blij verrast: “We zijn hier echt heel erg blij mee! Wat zal dat genieten worden voor Tessa, het is de kers op de taart in de nieuwe tuin.”

VriendenFonds van de VriendenLoterij vervult hartenwensen
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn