Amsterdam,
14
augustus
2018
|
16:30
Europe/Amsterdam

Stichting de Iris in Vianen ontvangt 500 euro extra van VriendenLoterij

Een grote verrassing voor Stichting de Iris in Vianen van de VriendenLoterij. De club is één van de succesvolste deelnemers aan de Nationale Belmaanden in de maand mei en ontvangt daarom nu eenmalig een extra bijdrage van 500 euro. De actie is een initiatief van de VriendenLoterij om clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland op een sympathieke en structurele manier financieel te ondersteunen. De extra inkomsten gebruikt Stichting de Iris voor de realisatie van een woonhuis voor jongeren met een verstandelijk beperking.

De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de stichting. De belactie van Stichting de Iris leverde de stichting maar liefst 70 loten op. Daarmee scoorde de stichting in mei de vijfde plaats. Als de 70 loten een jaar blijven meespelen, dan kan Stichting de Iris 6.580 euro bijschrijven aan de verenigingskas.

Petra Marks, bestuurslid bij Stichting de Iris: “Hier zijn we ontzettend blij mee! We zijn voor onze inkomsten afhankelijk van giften en partnerships zoals deze met de VriendenLoterij. Onze droom is een woonhuis voor zestien jongeren met een verstandelijke beperking te realiseren. Daarom zijn deze extra inkomsten echt fantastisch!”

Nationale Belmaanden 2018
Tijdens de Nationale Belmaanden strijden clubs, verenigingen en stichtingen tegen elkaar vanuit hun eigen clubhuis. Doel van de actie is de structurele inkomsten vanuit de VriendenLoterij te vergroten. Vijf maanden lang wordt er iedere maand in totaal 10.000 euro verdeeld onder de vijf best scorende clubs, verenigingen en stichtingen.

Structurele financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club of vereniging, zoals de voetbalclub, te steunen. Clubs en verenigingen die nog niet aangesloten zijn bij de VriendenLoterij kunnen zich aanmelden via: www.vriendenloterij.nl/clubs

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn