Amsterdam,
14
april
2021
|
12:17
Europe/Amsterdam

Stichting De Tijdmachine ontvangt € 200.000,- van De Vriendenloterij voor Gouwe Ouwe

Samenvatting

Stichting De Tijdmachine bereidt zich voor om samen met ouderen rock en rollend de lockdown achter zich te laten en de eenzaamheid te doorbreken met het project Gouwe Ouwe. Dankzij een gift van € 200.000,- van De Vriendenloterij kan de stichting dit jaar in 25 wijken in Nederland locaties omtoveren tot een ouderwetse sixties kroeg. Zo kunnen ruim 8.500 ouderen een feestelijke middag of avond beleven, leggen zij contact met elkaar en met de buurt.

Zoveel meer dan een dansje

Contact staat centraal bij het project Gouwe Ouwe. Met een laagdrempelige en feestelijke activiteit brengt Gouwe Ouwe ouderen even terug naar de tijd van toen. In het decor van de kroeg en dancing van weleer wordt samen gezongen, gedanst en gesjanst op livemuziek gespeeld door beroepsmuzikanten. Van meezingers en tranentrekkers tot rock and roll; Gouwe Ouwe is een muzikale reis door de sixties! Het samen beleven van muziek en emoties activeert zowel sociaal, fysiek als mentaal en leidt tot (nieuw) sociaal contact tussen ouderen en hun omgeving. Meedoen en verbinding met de buurt is nu nog belangrijker dan het al was.

Eenzaamheid onder ouderen tegengaan

Voor de Coronacrisis waren ouderen al oververtegenwoordigd in de eenzaamheidsstatistieken en door deze crisis zijn veel mensen het contact met elkaar verloren. Eenzaamheid is bij ruim een kwart van de ouderen toegenomen door Corona (Nederlands Instituut voor Onderzoek van de Gezondheidszorg, 2021).

Bij Gouwe Ouwe is er ruimte om elkaar onbezorgd en op een feestelijke manier te ontmoeten, het is een plek om weer even samen te zijn. Meedoen en verbinding met de buurt is nu nog belangrijker dan het al was. Daarmee draagt Gouwe Ouwe bij aan het tegengaan van eenzaamheid onder deze groep.

Leg de petticoat alvast maar klaar

Stichting De Tijdmachine is druk met de voorbereidingen van het najaar programma 2021.

Anne Elschot, oprichter Stichting De Tijdmachine: “Met de steun van De Vriendenloterij kunnen we weer op tour met Gouwe Ouwe en ouderen opzoeken na deze bijzondere en zware periode. We starten zodra dit veilig kan en mag met inachtneming van de maatregelen vanuit de overheid. We hopen dat iedereen tegen september goed beschermd is tegen het coronavirus. Het zou geweldig zijn om dan weer te starten!”

Online programma

Het komende jaar blijft Stichting De Tijdmachine ook online doorgaan met muzikale activiteiten. Zo zendt de stichting live muzieksessies uit via www.facebook.com/stichtingdetijdmachine en gaat zij een nieuw seizoen van het tv-programma Gouwe Ouwe Muziekherinneringen produceren bij tv-zender ONS. Op de website www.gouweouwe.nl kan iedereen meer informatie vinden over het project en alle mogelijkheden.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn