Amsterdam,
01
mei
2018
|
13:53
Europe/Amsterdam

Stichting ICOB uit Bredevoort ontvangt 1.250 euro extra van VriendenLoterij

Een grote verrassing voor oudervereniging Stichting ICOB uit Bredevoort van de VriendenLoterij. De stichting is één van de succesvolste deelnemers aan de Nationale Belmaanden in februari en ontvangt eenmalig een extra bijdrage van 1.250 euro. De actie is een initiatief van de VriendenLoterij om clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland op een sympathieke en structurele manier financieel te ondersteunen. Stichting ICOB is een oudervereniging van basisschool ’t Bastion en organiseert met deze bijdrage van de VriendenLoterij extra activiteiten voor kinderen van de basisschool.

Bellen om de verenigingskas te spekken
Tijdens de Nationale Belmaanden in februari belden ouders verbonden aan de Stichting ICOB andere ouders van de basisschool met de oproep mee te spelen met de VriendenLoterij. De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de verenigingskas van Stichting ICOB. De belactie van Stichting ICOB leverde de vereniging maar liefst 56 loten op. Daarmee scoorde ICOB in februari de derde plaats. Als de 56 loten een jaar blijven meespelen, dan kan Stichting ICOB 5.264 euro bijschrijven aan de clubkas.

Ellen van Koersveld, penningmeester bij Stichting ICOB: “Dit had ik niet verwacht. We zijn heel blij dat zoveel ouders bereid waren om de verenigingskas van de oudervereniging op deze manier te steunen. Deze extra inkomsten gebruiken we onder andere voor de organisatie van schoolreisjes en andere vieringen op school.”

Nationale Belmaanden 2018
Tijdens de Nationale Belmaanden strijden clubs, verenigingen en stichtingen tegen elkaar vanuit hun eigen clubhuis. Doel van de actie is de structurele inkomsten vanuit de VriendenLoterij te vergroten. Drie maanden lang wordt er iedere maand in totaal 10.000 euro verdeeld onder de vijf best scorende clubs en verenigingen.

Structurele financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club of vereniging, zoals de voetbalclub, te steunen. Clubs en verenigingen die nog niet aangesloten zijn bij de VriendenLoterij kunnen zich aanmelden via: www.vriendenloterij.nl/clubs

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn