Amsterdam,
06
november
2019
|
15:02
Europe/Amsterdam

SV Brunssum ontvangt 2.000 euro extra van VriendenLoterij

Een grote verrassing voor SV Brunssum. De club is één van de succesvolste deelnemers aan de ‘Samen voor je Club’-actie van de VriendenLoterij in september en ontvangt daarom eenmalig een extra bijdrage van 2.000 euro. SV Brunssum gaat het geld gebruiken om volgend jaar het 90-jarig bestaan te vieren.

Ayoub de Kroon van SV Brunssum: “Wij zijn zeer blij verrast met dit bedrag! Onze club is best klein: in totaal hebben wij nu 320 leden en volgend jaar bestaan we 90 jaar. Dat willen we natuurlijk vieren. Met deze bijdrage kunnen we een mooi feestje organiseren. Voor ons is het heel leuk geweest om met de actie mee te doen!”

‘Samen voor je Club’ 2019
Tijdens de ‘Samen voor je Club’-actie strijden clubs, verenigingen en stichtingen tegen elkaar vanuit hun eigen clubhuis. Doel van de actie is de structurele inkomsten vanuit de VriendenLoterij te vergroten. De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas van de club.

De belactie van SV Brunssum leverde de club maar liefst 51 loten op. Daarmee scoorde de club in september de tweede plaats. Als de 51 loten een jaar lang actief blijven, dan kan SV Brunssum volgend jaar 4.908 euro toevoegen aan de clubkas.

Daarnaast wordt er drie maanden lang iedere maand in totaal 7.500 euro verdeeld onder de vijf best scorende clubs, verenigingen en stichtingen. Met dit bedrag kunnen zij, net zoals SV Brunssum, iets moois doen voor hun eigen club of vereniging.

Structurele financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club, vereniging of stichting, zoals de voetbalclub, te steunen. Clubs, verenigingen en stichtingen die nog niet aangesloten zijn bij de VriendenLoterij kunnen zich aanmelden via: www.vriendenloterij.nl/clubs

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn