Amsterdam,
05
juni
2019
|
17:29
Europe/Amsterdam

SV Schalkhaar ontvangt 3.000 euro extra van VriendenLoterij

Een grote verrassing voor sportvereniging SV Schalkhaar van de VriendenLoterij. De club is één van de drie succesvolste deelnemers aan de Nationale Belmaanden in april en ontvangt daarom eenmalig een extra bijdrage van 3.000 euro. SV Schalkhaar gaat het geld gebruiken om onder andere een bijzonder 75-jarig jubileum te vieren.

Albert Vroklage, voorzitter van SV Schalkhaar: “Prachtig dit! Als vereniging wil je meer dan alleen voetbalwedstrijden organiseren: je wilt ‘verenigen’. Deze actie van de VriendenLoterij, waar het 1e, 2e en 3e voor gebeld hebben, draagt hieraan bij. Teams raken met elkaar aan de praat en leren elkaar kennen. Daar is een club voor! Deze extra inkomsten kunnen we heel goed gebruiken. Het is namelijk belangrijk om te blijven investeren in de club. En het jubileum staat voor de deur. We bestaan al bijna 75 jaar en dat moet goed gevierd worden!.”

Nationale Belmaanden 2019
Tijdens de Nationale Belmaanden strijden clubs, verenigingen en stichtingen tegen elkaar vanuit hun eigen clubhuis. Doel van de actie is de structurele inkomsten vanuit de VriendenLoterij te vergroten. De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas van de club.

De belactie van SV Schalkhaar leverde de club maar liefst 90 loten op. Daarmee scoorde de club in april de eerste plaats. Als de 90 loten een jaar blijven meespelen, dan kan SV Schalkhaar 8.662 euro toevoegen aan de clubkas.

Daarnaast wordt er vier maanden lang iedere maand in totaal 6.000 euro verdeeld onder de drie best scorende clubs, verenigingen en stichtingen. Met dit bedrag kunnen zij net zoals SV Schalkhaar een project verwezenlijken voor hun eigen club of vereniging.

Structurele financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club, vereniging of stichting, zoals de voetbalclub, te steunen. Clubs, verenigingen en stichtingen die nog niet aangesloten zijn bij de VriendenLoterij kunnen zich aanmelden via: www.vriendenloterij.nl/clubs

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn