Amsterdam,
09
september
2019
|
15:55
Europe/Amsterdam

SV Warmunda uit Warmond wint 12.500 euro in SBS6-programma Echt Waar?!

“Een mooi startkapitaal voor het verduurzamen van ons clubhuis”

SV Warmunda uit Warmond heeft in het televisieprogramma Echt Waar?!, dat afgelopen zaterdag werd uitgezonden op SBS6, 12.500 euro in de wacht gesleept voor haar vereniging. Na een spannende strijd wist de voet- en handbalclub, die is aangesloten bij de VriendenLoterij, een kwart van de totale prijzenpot van 50.000 euro te claimen voor het verduurzamen van haar clubhuis. Naast SV Warmunda speelden een sportclub uit Ede, Milsbeek en Zoetermeer ook 12.500 euro bij elkaar.

Matthieu van Winsen, voorzitter van SV Warmunda: “Het was leuk om de uitzending met elkaar mee te maken. En helemaal super dat we 12.500 euro bij elkaar hebben gespeeld. Het is een mooi beginnetje voor het verduurzamen van ons clubhuis. Daar moet nodig wat aan gebeuren, denk aan (dak)isolatie van de kleedkamers en materiaalhokken, LED-verlichting, zonnepanelen en een warmtepomp. Het is een mooi streven om dit volgend jaar af te hebben. Dan viert SV Warmunda haar 75-jarig jubileum!”

Echt Waar?!
In Echt Waar?! leggen acteur Leo Alkemade en comedian Soundos el Ahmadi steeds twee verhalen of stellingen voor. Het is aan de kandidaten om in te schatten wie de waarheid spreekt en wie niet, om daarmee zoveel mogelijk geld te verdienen voor de club, vereniging of stichting waarvoor ze spelen. Het programma wordt gepresenteerd door Jan Versteegh.

In Echt Waar?! spelen clubs, verenigingen en stichtingen mee die zijn aangesloten bij de VriendenLoterij. In het programma wordt bovendien elke week de Club van de Week bekendgemaakt. Deze club, stichting of vereniging krijgt van de VriendenLoterij 10.000 euro om een maatschappelijk project te realiseren. Club van de Week is een nieuwe campagne van de VriendenLoterij voor clubs, verenigingen en stichtingen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De actie loopt nog tot het einde van het jaar.

Echt Waar?! is ontwikkeld door Talpa Content en wordt geproduceerd door Talpa Producties. Het programma wordt wekelijks op zaterdag om 21.30 uur uitgezonden bij SBS6.

Structurele financiële steun vanuit de VriendenLoterij
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club, vereniging of stichting te steunen. Clubs, vereniging en stichtingen die nog niet zijn aangesloten bij de VriendenLoterij, kunnen zich melden via www.vriendenloterij.nl/clubs.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn