Amsterdam,
19
januari
2018
|
13:20
Europe/Amsterdam

Swift Helmond scoort 750 euro extra van VriendenLoterij

Een grote verrassing voor handbalvereniging Swift Helmond van de VriendenLoterij. De club is één van de succesvolste deelnemers aan de Samen voor je Club-actie in november. Swift Helmond eindigde op de vierde plaats en ontvangt eenmalig een extra bijdrage van 750 euro. De actie is een initiatief van de VriendenLoterij om clubs en verenigingen in Nederland op een sympathieke en structurele manier financieel te ondersteunen. Swift Helmond gaat het geld gebruiken voor hun jeugdopleiding.

Chris van Knippenberg, voorzitter bij Swift Helmond: “Geweldig, wat een mooie bedrag! Het eerste jaar dat we meededen met de Samen voor je Club-actie leverde dit ons ook al een groot bedrag voor de clubkas op. We gaan het dit keer gebruiken voor onze jeugdopleiding. We willen er trainerscursussen van organiseren.”

De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas van de club. De belactie van Swift Helmond leverde de club maar liefst 96 loten op. Daarmee scoorde de club in november de vierde plaats. Als de 96 loten een jaar blijven meespelen, dan kan Swift Helmond 9.024 euro bijschrijven aan de clubkas.

Samen voor je Club
Het was voor het eerst dat de VriendenLoterij de Samen voor je Club-actie organiseerde. Gedurende september tot december streden elke maand verschillende clubs en verenigingen tegen elkaar vanuit hun eigen clubhuis. Doel van de actie is de structurele inkomsten vanuit de VriendenLoterij te vergroten. Gedurende de actie werd iedere maand in totaal 7.000 euro verdeeld onder de vijf best scorende clubs en verenigingen.

Structurele financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club of vereniging, zoals de voetbalclub, te steunen. Clubs en verenigingen die nog niet aangesloten zijn bij de VriendenLoterij kunnen zich aanmelden via: www.vriendenloterij.nl/clubs

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn