Amsterdam,
09
september
2019
|
16:18
Europe/Amsterdam

Tennisvereniging Seghwaert uit Zoetermeer wint 12.500 euro in SBS6-programma Echt Waar?!

Een mooi startkapitaal voor LED-verlichte tennisvelden

Tennisvereniging Seghwaert uit Zoetermeer heeft in het televisieprogramma Echt Waar?!, dat afgelopen zaterdag werd uitgezonden op SBS6, 12.500 euro in de wacht gesleept voor haar vereniging. Na een spannende strijd wist de tennisvereniging, die is aangesloten bij de VriendenLoterij, een kwart van de totale prijzenpot van 50.000 euro te claimen voor de aanleg van LED-verlichting op het tennispark. Naast T.V. Seghwaert speelden een sportclub uit Warmond, Milsbeek en Ede ook 12.500 euro bij elkaar.

Charles Boeree, penningmeester van T.V. Seghwaert: “Waanzinnig dat ons tennisteam dit bedrag in de wacht heeft gesleept voor de tennisvereniging! We willen het gaan besteden om LED-verlichting aan te leggen op het hele tennispark. Het verduurzamen van de club is een mooie investering.”

Echt Waar?!
In Echt Waar?! leggen acteur Leo Alkemade en comedian Soundos el Ahmadi steeds twee verhalen of stellingen voor. Het is aan de kandidaten om in te schatten wie de waarheid spreekt en wie niet, om daarmee zoveel mogelijk geld te verdienen voor de club, vereniging of stichting waarvoor ze spelen. Het programma wordt gepresenteerd door Jan Versteegh.

In Echt Waar?! spelen clubs, verenigingen en stichtingen mee die zijn aangesloten bij de VriendenLoterij. In het programma wordt bovendien elke week de Club van de Week bekendgemaakt. Deze club, stichting of vereniging krijgt 10.000 euro van de VriendenLoterij waarmee een maatschappelijk project gerealiseerd kan worden. Club van de Week is een nieuwe campagne van de VriendenLoterij voor clubs, verenigingen en stichtingen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De actie loopt nog tot het einde van het jaar.

Echt Waar?! is ontwikkeld door Talpa Content en wordt geproduceerd door Talpa Producties. Het programma wordt wekelijks op zaterdag om 21.30 uur uitgezonden bij SBS6.

Structurele financiële steun vanuit de VriendenLoterij
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club, vereniging of stichting te steunen. Clubs, vereniging en stichtingen die nog niet zijn aangesloten bij de VriendenLoterij, kunnen zich melden via www.vriendenloterij.nl/clubs.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn