Amsterdam,
21
augustus
2017
|
00:00
Europe/Amsterdam

Tom Beugelsdijk Maatschappelijk Speler Eredivisie 2017

Tom Beugelsdijk van ADO Den Haag is verkozen tot Maatschappelijk Speler Eredivisie 2017. Op het Gala Voetballer van het Jaar ontving de 27-jarige verdediger de prijs uit handen van zijn moeder Astrid. "Ik ben trots op deze mooie prijs. Het voelt daarnaast speciaal dat mijn moeder, die nog altijd veel voor mij betekent, de prijs uit mocht reiken", aldus Tom Beugelsdijk.

De prijs voor Maatschappelijk Speler Eredivisie wordt jaarlijks door de Eredivisie en VriendenLoterij uitgereikt aan de speler die zich op een bijzondere manier inzet voor de maatschappij. Sergio Padt (FC Groningen) en Morten Thorsby (sc Heerenveen)waren ook genomineerd voor de verkiezing. De verdediger van ADO Den Haag kreeg zowel van de vakjury als van het Nederlandse publiek de meeste stemmen.

Beugelsdijk: "Ik voel mij vereerd dat zoveel mensen hun stem op mij hebben uitgebracht. Ik ben altijd van mening geweest dat alles wat ik naast het voetbal op maatschappelijk gebied doe, eigenlijk heel normaal is. Toch besef je als voetballer vaak nog niet wat een eenvoudig gebaar of je aanwezigheid kan betekenen voor anderen. Het voelt een beetje onwerkelijk, maar ik vind het heel mooi om deze waardering te krijgen."

Naast een trofee nam Beugelsdijk ook een cheque ter waarde van € 50.000 in ontvangst. De cheque wordt aangeboden door de VriendenLoterij. De helft van dit bedrag wordt door de maatschappelijke afdeling van zijn club, ADO Den Haag in de Maatschappij, gebruikt om inwoners uit de regio Haaglanden in beweging te krijgen.

De overige € 25.000 doneert Beugelsdijk onder andere aan het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag en de Haagse Hoed, onderdeel van de Daniel den Hoed Stichting, voor meer wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut.

Sociaal ambassadeur voor het voetbal

Jurylid Michiel Verboven, Managing Director VriendenLoterij, roemt de voorbeeldrol die de speler van ADO Den Haag vervult. "Beugelsdijk is echt een sociaal ambassadeur voor het voetbal. Hij bezoekt scholen om gezonde voeding te promoten, zet zich in om pestgedrag en racisme te bestrijden en is actief op G-toernooien waar jongeren met een beperking kunnen sporten. Door dit soort spelers een podium te geven, willen wij anderen inspireren hun voorbeeld te volgen."

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn