Amsterdam,
16
april
2018
|
18:10
Europe/Amsterdam

Tritanium uit Groningen ontvangt 2.500 euro extra van VriendenLoterij

Een grote verrassing voor studenten triathlon vereniging Tritanium uit Groningen van de VriendenLoterij. De club is één van de succesvolste deelnemers aan de Nationale Belmaanden in februari en ontvangt eenmalig een extra bijdrage van 2.500 euro. De actie is een initiatief van de VriendenLoterij om clubs en verenigingen in Nederland op een sympathieke en structurele manier financieel te ondersteunen. Tritanium gaat het geld gebruiken voor de organisatie van een verenigingsdag en een trainingskamp in het buitenland.

Thijs Wiggers, voorzitter bij Tritanium: “Wow, echt fantastisch! We hadden wel verwacht dat we een mooie score hadden neergezet, maar de tweede plaats en hiermee een eenmalig extraatje van 2.500 euro hadden we niet zien aankomen. We zijn een kleine vereniging, dus dit resultaat is een enorme financiële boost voor onze clubkas. Van de extra inkomsten willen we een verenigingsdag organiseren, maar ook voor een trainingskamp naar het buitenland om ons beter voor te bereiden op triatlons in een ander klimaat.

De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas van de club. De belactie van Tritanium leverde de club maar liefst 62 loten op. Daarmee scoorde de club in februari de tweede plaats. Als de 62 loten een jaar blijven meespelen, dan kan Tritanium 5.828 euro bijschrijven aan de clubkas.

Nationale Belmaanden 2018
Tijdens de Nationale Belmaanden strijden clubs en verenigingen tegen elkaar vanuit hun eigen clubhuis. Doel van de actie is de structurele inkomsten vanuit de VriendenLoterij te vergroten. Drie maanden lang wordt er iedere maand in totaal 10.000 euro verdeeld onder de vijf best scorende clubs en verenigingen.

Structurele financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club of vereniging, zoals de voetbalclub, te steunen. Clubs en verenigingen die nog niet aangesloten zijn bij de VriendenLoterij kunnen zich aanmelden via: www.vriendenloterij.nl/clubs

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn