Amsterdam,
17
september
2019
|
16:44
Europe/Amsterdam

Union SV uit Nieuwleusen wint 10.000 euro in SBS6-programma Echt Waar?!

“Nu kunnen we ons sportpark verder uitbreiden én verduurzamen”

Union SV uit Nieuwleusen heeft in het televisieprogramma Echt Waar?!, dat afgelopen zaterdag werd uitgezonden op SBS6, 10.000 euro in de wacht gesleept voor haar vereniging. Na een spannende strijd wist de voetbalvereniging die is aangesloten bij de VriendenLoterij, 10.000 euro van de totale prijzenpot van 50.000 euro te claimen voor het uitbreiden en verduurzamen van haar sportpark. Van de tien aanwezige clubs, verenigingen en stichtingen gingen ook Korfbalvereniging DVO uit Bennekom en Mixed Hockeyclub Forescate uit Voorschoten met 10.000 euro naar huis. RKWSV Wilhelmina 08 uit Weert verliet de studio met 20.000 euro.

Michiel Smudde, voorzitter van Union SV: “Geweldig dat we met zo’n mooi bedrag de studio van Echt Waar?! hebben verlaten! We willen dolgraag het sportpark verder uitbreiden en verduurzamen. Ons clubgebouw wordt vergroot, we krijgen er vier kleedkamers bij en we gaan renoveren. Duurzaamheid hebben we hoog in het vaandel staan bij Union SV dus we gaan het dak volledig vernieuwen met goede isolatie, alle ramen worden voorzien van dubbel glas en we willen alle veldverlichting in LED uit laten voeren.”

Echt Waar?!
In Echt Waar?! leggen acteur Leo Alkemade en comedian Soundos el Ahmadi steeds twee verhalen of stellingen voor. Het is aan de kandidaten om in te schatten wie de waarheid spreekt en wie niet, om daarmee zoveel mogelijk geld te verdienen voor de club, vereniging of stichting waarvoor ze spelen. Het programma wordt gepresenteerd door Jan Versteegh.

In Echt Waar?! spelen clubs, verenigingen en stichtingen mee die zijn aangesloten bij de VriendenLoterij. In het programma wordt bovendien elke week de Club van de Week bekendgemaakt. Deze club, stichting of vereniging krijgt van de VriendenLoterij 10.000 euro om een maatschappelijk project te realiseren. Club van de Week is een nieuwe campagne van de VriendenLoterij voor clubs, verenigingen en stichtingen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De actie loopt nog tot het einde van het jaar.

Echt Waar?! is ontwikkeld door Talpa Content en wordt geproduceerd door Talpa Producties. Het programma wordt wekelijks op zaterdag om 21.30 uur uitgezonden bij SBS6. 

Structurele financiële steun vanuit de VriendenLoterij
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club, vereniging of stichting te steunen. Clubs, vereniging en stichtingen die nog niet zijn aangesloten bij de VriendenLoterij, kunnen zich melden via www.vriendenloterij.nl/clubs.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn