Amsterdam,
23
april
2018
|
13:42
Europe/Amsterdam

Unitas’59 uit Eindhoven ontvangt 750 euro extra van VriendenLoterij

Een grote verrassing voor voetbalvereniging Unitas’59 uit Eindhoven van de VriendenLoterij. De club is één van de succesvolste deelnemers aan de Nationale Belmaanden in maart en ontvangt eenmalig een extra bijdrage van 750 euro. De actie is een initiatief van de VriendenLoterij om clubs en verenigingen in Nederland op een sympathieke en structurele manier financieel te ondersteunen. Unitas’59 gaat het geld investeren in het clubgebouw.

Mark Kortlever, algemeen bestuurslid bij Unitas’59: “We hadden eigenlijk gehoopt op een plaats in de top 3, maar de vierde plaats is natuurlijk ook hartstikke mooi. We zijn superblij met deze extra bijdrage van 750 euro die we gaan investeren in het clubgebouw. De inkomsten die dankzij de verkochte loten binnenkomen, gaan naar de jeugd. Zo profiteren de leden er zelf ook van!”

De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas van de club. De belactie van Unitas’59 leverde de club maar liefst 124 loten op. Daarmee scoorde de club in maart de vierde plaats. Als de 124 loten een jaar blijven meespelen, dan kan Unitas’59 11.656 euro bijschrijven aan de clubkas.

Nationale Belmaanden 2018
Tijdens de Nationale Belmaanden strijden clubs en verenigingen tegen elkaar vanuit hun eigen clubhuis. Doel van de actie is de structurele inkomsten vanuit de VriendenLoterij te vergroten. Drie maanden lang wordt er iedere maand in totaal 10.000 euro verdeeld onder de vijf best scorende clubs en verenigingen.

Structurele financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club of vereniging, zoals de voetbalclub, te steunen. Clubs en verenigingen die nog niet aangesloten zijn bij de VriendenLoterij kunnen zich aanmelden via: www.vriendenloterij.nl/clubs

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn