Amsterdam,
28
juli
2020
|
14:25
Europe/Amsterdam

V.M.H.C. Cartouche uit Leidschendam ontvangt 3.000 euro extra van VriendenLoterij

Een grote verrassing voor V.M.H.C. Cartouche uit Leidschendam. De hockeyclub is de succesvolste deelnemer van de Nationale Belmaanden van de VriendenLoterij in juni. Onlangs werd de club verrast met een eenmalige extra bijdrage van 3.000 euro. Tijdens de uitreiking is rekening gehouden met de regels van het RIVM rondom Covid-19. V.M.H.C. Cartouche gaat het geld gebruiken om onder andere het clubhuis en het terras aan te pakken.

Arjan Nollen, lid van de sponsorcommissie bij V.M.H.C. Cartouche: “We zijn hier super blij mee. Deze extra bijdrage komt precies op het goede moment. Er zijn nog een aantal dingen die we willen aanpakken, zoals het clubhuis en het terras. Daar kunnen we nu mee aan de slag!”

Nationale Belmaanden 2020
Tijdens de Nationale Belmaanden strijden clubs, verenigingen en stichtingen tegen elkaar vanuit hun eigen clubhuis. Het doel van de actie is om geld in te zamelen om een specifiek doel of clubproject te realiseren. Minimaal 40% van ieder verkocht lot komt ten goede aan het clubproject.

De belactie van V.M.H.C. Cartouche leverde de club maar liefst 170 loten op. Daarmee scoorde de club in juni de eerste plaats. Als de 170 loten een jaar lang actief blijven, dan kan V.M.H.C. Cartouche nog eens ruim 13.000 euro besteden aan de club.

In totaal werd er in de maand juni 8.000 euro verdeeld onder de vijf best scorende clubs, verenigingen en stichtingen. Met dit bedrag kunnen zij net zoals V.M.H.C. Cartouche een project verwezenlijken voor hun eigen club of vereniging.

Structurele financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club, vereniging of stichting, zoals de lokale voetbalclub, te steunen. Clubs, verenigingen en stichtingen die nog niet aangesloten zijn bij de VriendenLoterij kunnen zich aanmelden via: www.vriendenloterij.nl/clubs of door een mail te sturen naar club@vriendenloterij.nl.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn