Amsterdam,
03
augustus
2021
|
13:27
Europe/Amsterdam

VriendenLoterij-ambassadeur Jan Versteegh verrast Jose uit Driel met 100.000 euro

Samenvatting

Een grote verrassing voor Jose uit Driel. Zij heeft in de wekelijkse Bingotrekking van VriendenLoterij Bingo een bedrag van 100.000 euro gewonnen. VriendenLoterij-ambassadeur Jan Versteegh reikte de cheque onlangs op gepaste afstand aan Jose uit.

Op de vraag of Jose (73) nog dromen heeft, antwoordt zij: “Een rolstoelauto voor mijn man. Hij heeft een spierziekte en zit in een verzorgingstehuis. Hij moet nu altijd met een rolstoeltaxi, dus een rolstoelauto is nog een grote wens." Als Jose de cheque van 100.000 euro uit de enveloppe schuift, reageert zij overdonderd: “Ongelofelijk. Ik weet niet wat ik moet zeggen.”

Uitreiking op televisie
De uitreiking in Driel was op zondag 1 augustus te zien in ‘VriendenLoterij De Winnaars’. De uitzending is hier terug te kijken.

Win-win
Bij de VriendenLoterij winnen niet alleen deelnemers, maar ook maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen en mogelijkheden een steuntje in de rug geven. Minimaal 40 procent van de maandelijkse inleg van alle deelnemers gaat naar 46 goede doelen die actief zijn op het gebied van gezondheid en welzijn en bijna 3.300 clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn