Amsterdam,
09
november
2017
|
13:22
Europe/Amsterdam

VriendenLoterij en Edwin van der Sar zetten zieke Linda uit Noordwijk in het zonnetje

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Linda Boom-Lakeman uit Noordwijk. De Edwin van der Sar Foundation, waar Linda zich met hart en ziel voor inzet, deed een aanvraag bij het VriendenFonds voor een verzorgd weekend weg inclusief voetbalwedstrijd. Edwin en Annemarie van der Sar verrasten Linda vanochtend in het Radisson Blu Palace Hotel in Noordwijk aan Zee met de cheque. 

Maurice Brederode, directeur bij de Edwin van der Sar Foundation: “Linda is eigenaar van sportschool Vitality-Fitness in Noordwijk en zet zich altijd in voor sport, gezondheid en de mensen om haar heen. Sinds drie jaar doet ze dat voor de Edwin van der Sar Foundation. Jaarlijks organiseert zij een grote spinningmarathon in het Radisson Blu Palace Hotel in Noordwijk aan Zee. De opbrengsten van dit sportevenement doneert zij aan de Edwin van der Sar Foundation, voor mensen met hersenletsel. De spinningmarathon is haar kindje, zij weet elk jaar zo’n 500 mensen warm te krijgen voor dit sportieve feest. Ze is een bevlogen topper!”

Terugvechten tegen ziekte
“Helaas kan het sportevenement dit jaar niet doorgaan, want Linda is ziek”, vervolgt Maurice Brederode. “Ze moet een niertransplantatie ondergaan. En begin dit jaar kreeg ze een hersenbloeding. De ziekte belemmert Linda’s dagelijkse leven, maar ze vecht terug. Thuis levert de situatie van Linda veel spanning op. Haar man en haar zoontje van elf jaar waken over haar. Zij remmen haar af wanneer dat moet. Het is de hoogste tijd dat Linda tijd voor zichzelf neemt en volgend jaar weer als herboren terugkomt. Geweldig dat Edwin en Annemarie van der Sar Linda namens het VriendenFonds mochten verrassen met een verzorgd weekend weg voor het gezin. En als haar man en zoon een voetbalwedstrijd bezoeken, kan Linda heerlijk ontspannen in een spa.”

Annemarie als voorbeeld
Linda Boom-Lakeman is blij verrast: “Ik vind het heel bijzonder dat Edwin en Annemarie dit voor mij hebben geregeld. Toen ik getroffen werd door mijn hersenbloeding- nota bene een paar weken na de spinningmarathon voor de Edwin van der Sar Foundation- belandde ik op de afdeling neurologie in het LUMC in Leiden. Daar zag ik in de Familiekamer het bordje hangen van de Edwin van der Sar Foundation. Zij hebben die kamer daar gerealiseerd. Dat kwam wel even binnen. Ik besloot toen meteen dat ik me terug zou vechten. Daarin was Annemarie van der Sar, zelf ook getroffen door een hersenbloeding, echt een voorbeeld voor mij.”

VriendenFonds vervult hartenwensen
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn