Amsterdam,
22
maart
2017
|
00:00
Europe/Amsterdam

VriendenLoterij helpt acteur Romijn Conen met herstel na herseninfarct

VriendenLoterij en de Edwin van der Sar Foundation verrassen acteur en manege met extra revalidatiepaard

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor acteur Romijn Conen, onder andere bekend van Flikken Maastricht. De Edwin van der Sar Foundation deed een aanvraag bij het VriendenFonds voor paardrijlessen voor Romijn. Romijn rijdt nu paard bij Manage de Binckhorst in Rosmalen ter bevordering van het herstel van zijn herseninfarct. Romijn werd gisteren samen met zijn vrouw Nanna verrast door Edwin en Annemarie van der Sar.

Romijn Conen kreeg najaar 2015 een herseninfarct en revalideert momenteel met medewerking van de Edwin van de Sar Foundation. Romijn is na zijn herseninfarct onder andere begonnen met paardrijden. Het paardrijden draagt bij aan de verbetering van zijn motoriek, opbouw van zelfvertrouwen en mogelijk het herstel van lichaamsfuncties.

Paardrijden omwille van revalidatie
Maurice Brederode, directeur Edwin van der Sar Foundation: "Net als Romijn zijn er meerdere ruiters met hersenletsel die bij Manege de Binckhorst rijden omwille van hun revalidatie. Niet alle paarden zijn geschikt om dit werk te doen en veel vrijwilligers zijn nodig om te ruiters intensief te begeleiden. Het is een steeds een financiële uitdaging voor de manege om aan de vraag naar paardrijlessen te kunnen voldoen. Dankzij het VriendenFonds hebben zij een nieuw paard aan kunnen schaffen, waar zowel Romijn als de andere ruiters met veel plezier gebruik van maken."

"Na een terugval gaat het nu weer een stuk beter"
Romijn Conen: "Ik vind het heerlijk om weer paard te kunnen rijden, het help mij enorm bij het vinden van mijn evenwicht, de juiste balans. Na een kleine terugval tijdens mijn herstelproces gaat het nu gelukkig weer een heel stuk beter. We zien nog een behoorlijke uitdaging tegemoet, maar gaan qua herstel tenminste met kleine stapjes vooruit. Deze paardrijlessen zijn een heel fijne aanmoediging en bovendien erg leuk dat Edwin en Annemarie mij hier komen opzoeken!"

VriendenFonds vervult hartenwensen
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs en verenigingen verbonden aan de VriendenLoterij en andere organisaties met een sociaal belang behartigende instelling een aanvraag doen bij het VriendenFonds om iemand binnen de organisatie een steuntje in de rug te geven of in het zonnetje te zetten. Het VriendenFonds beoordeelt de aanvragen en schenkt een aantal organisaties een financiële bijdrage om de hartenwens van deze persoon te realiseren www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn