Amsterdam,
08
februari
2021
|
16:56
Europe/Amsterdam

VriendenLoterij steunt HC Bloemendaal met 5.000 euro

Samenvatting

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor HC Bloemendaal! De Bloemendaalse hockeyclub is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. HC Bloemendaal gaat het geld gebruiken om buiten het clubhuis een vers watertappunt te maken, zodat de hockeyers, clubleden en toeschouwers hun bidons kunnen vullen.

Xander del Prado, voorzitter van de duurzaamheidscommissie van HC Bloemendaal: “Vorig jaar bestond de club 125 jaar, en het thema van het lustrum was duurzaamheid. In het kader daarvan hebben we al heel wat duurzaamheidselementen ingebracht, die we voor een deel hebben gerealiseerd. Een van deze elementen was een watertappunt waar onze leden, maar ook toeschouwers, op een laagdrempelige en hygiënische manier gratis vers water kunnen tappen. Dankzij deze bijdrage gaat die tap er zeker komen!”

‘Clubs van de Week’ 
Clubs van de Week is door de VriendenLoterij in het leven geroepen om clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland een steuntje in de rug te geven. Tot en met 31 december 2021 benoemt de VriendenLoterij 100 clubs, verenigingen en stichtingen tot ‘Clubs van de Week’. Zij krijgen ieder een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij voor een specifiek doel of een maatschappelijk project voor de club en haar leden. Om voor de titel in aanmerking te komen, kunnen clubs, verenigingen en stichtingen zich tot 30 november 2021 aanmelden op www.clubsvandeweek.nl 

Structurele financiële steun 
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club, vereniging of stichting te steunen. Minimaal 40 procent van de inleg van de deelnemer gaat dan direct naar de clubkas. 

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn