Amsterdam,
17
november
2020
|
12:49
Europe/Amsterdam

VriendenLoterij steunt muziekvereniging Amor Musae uit Swifterbant met 5.000 euro

Nieuwe instrumenten voor Muziekvereniging Amor Musae

Samenvatting

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor muziekvereniging Amor Musae uit Swifterbant! De vereniging is met haar scholenproject benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. Muziekvereniging Amor Musae gaat het geld gebruiken om Swifterbantse basisschoolleerlingen met nieuwe instrumenten te enthousiasmeren voor het bespelen van blaas- en slagwerkinstrumenten. 

Anita Sluijer, penningmeester van Muziekvereniging Amor Musae: “Kinderen enthousiast maken voor muziek lukt het beste door ze instrumenten uit te laten proberen. Daarom hebben wij samen met de Meerpaal Academie een project opgezet om Swifterbantse basisschoolleerlingen kennis te laten maken met blaas- en slagwerkinstrumenten. Ze krijgen een instrument te leen en volgen een aantal muzieklessen. De instrumenten die we uitlenen, zijn inmiddels echt aan vervanging toe. Dankzij de financiële steun van de VriendenLoterij kunnen we nieuwe instrumenten kopen, waardoor we het project kunnen voorzetten.”

‘Clubs van de Week’
Clubs van de Week is door de VriendenLoterij in het leven geroepen om clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland een steuntje in de rug te geven. Tot en met 31 december 2020 benoemt de VriendenLoterij 100 clubs, verenigingen en stichtingen tot ‘Clubs van de Week’. Zij krijgen een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij voor een specifiek doel of een maatschappelijk project voor de club en haar leden. Clubs kunnen zich nog tot en met 30 november aanmelden via www.clubsvandeweek.nl.

Structurele financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club, vereniging of stichting te steunen. Clubs, verenigingen en stichtingen die nog niet zijn aangesloten bij de VriendenLoterij, kunnen zich aanmelden via www.clubsvandeweek.nl.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn