Amsterdam,
20
november
2020
|
12:05
Europe/Amsterdam

VriendenLoterij steunt Omnisportvereniging Avanti Wilskracht uit Enschede met 5.000 euro

Steuntje in de rug voor maatschappelijk project ‘Noabersport’

Samenvatting

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor Omnisportvereniging Avanti Wilskracht uit Enschede! De vereniging is met haar project ‘Noabersport’ benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. De vereniging gaat het geld gebruiken voor ‘Noabersport’, een samenwerking tussen Avanti Wilskracht en vier andere sportverenigingen uit Enschede om kinderen met elkaar te verbinden.

Peter Huuskes, penningmeester van Omnisportvereniging Avanti Wilskracht: “Wat een mooie verrassing! We zijn al een tijdje bezig met ‘Noabersport’, een project dat we met vier andere sportverenigingen hebben opgezet om onder andere kinderen uit Enschede-Oost met elkaar te verbinden. We bieden drie dagdelen per week activiteiten aan zodat de kinderen hun talenten kunnen ontwikkelen, maar ook een leuke en nuttige dagbesteding hebben. De focus ligt op het versterken van sociale vaardigheden, actief bezig zijn, het omgaan met geld en gezonde voeding. Deze bijdrage geeft ons de mogelijkheid om Noabersport uit te breiden en nog meer kinderen te bereiken.”

‘Clubs van de Week’
Clubs van de Week is door de VriendenLoterij in het leven geroepen om clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland een steuntje in de rug te geven. Tot en met 31 december 2020 benoemt de VriendenLoterij 100 clubs, verenigingen en stichtingen tot ‘Clubs van de Week’. Zij krijgen een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij voor een specifiek doel of een maatschappelijk project voor de club en haar leden. Clubs kunnen zich nog tot en met 30 november aanmelden via www.clubsvandeweek.nl.

Structurele financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club, vereniging of stichting te steunen. Clubs, verenigingen en stichtingen die nog niet zijn aangesloten bij de VriendenLoterij, kunnen zich aanmelden via www.clubsvandeweek.nl.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn